Fast & Furious 9 & Fast & Furious elokuvat

11.07.2021 - 14:36

Kävin katsomassa puolitoista viikkoa sitten Fast & Furious 9 Finnkinossa kun varasin siihen heti lipun kun ne tulivat myyntiin. Minulla on vielä jäljellä Tammikuussa 2020 ostamiani lippuja ja yritän tässä nyt niitä käyttää kun Finnkino on mukavasti jatkanut niiden voimassa oloa. Fast & Furious elokuvasarja on minulle tuttu ensimmäisestä elokuvasta asti mutta ensimmäinen minkä kävin elokuvateatterissa katsomassa oli 2 Fast 2 Furious mihin sain ilmaiset liput. En katsonut mitään traileria tai lukenut mitään arvioita ennen kuin menin katsomaan Fast & Furious 9 Finnkinoon, mutta ohi mennen liittyvissä Youtube videoissa sen sanottiin olevan huono.

No Fast & Furious elokuvasarja on minulle vain sellainen, että uusi elokuva on pakko mennä katsomaan elokuvateatteriin kun se on vähän niin kuin jo perinne. Täytyy sanoa ettei Fast & Furious 9 ollut niin huono kun aloin pelkäämään. Tietenkin elokuvassa on omat juttunsa ja suurempi tarina muunnos. Fast & Furious 9 katsottuani sainkin idean katsoa kaikki Fast & Furious elokuvat bluray:ltä kun ne satun omistamaan. En ollut näköjään vielä edes katsonut Fast & Furious 7 sekä Fast & Furious 8 entuudestaan bluray:ltä sillä ne olivat vielä muoveissa.

Nyt kun sain katsottua kaikki läpi suhteellisen nopeassa ajassa niin huomasin tarinan kulkeneen ihan hyvin elokuvasta elokuvaan ja nyt myös huomasin muutamia pienempiä asioita. Samalla nyt ajattelin kirjoittaa ja listata oman näkemykseni Fast & Furious elokuvisa.

Fast & Furious elokuvat huonoimmasta parhaimpaan.

Fast & Furious

Sarjan neljäs osa tuo takaisin tutut hahmot mutta elokuva tuntuu jotenkin "välielokuvalta". Elokuvassa on muutamia hyviä puolia, mutta mielestäni tämän elokuvan suurin heikkous on surkeasti tehdyt luolakohtaukset. Liiallista cgi käyttöä ja ainakin itse en saanut välillä selvää asioista sillä cgi oli myöskin hirveän näköistä.  

2 Fast 2 Furious

Hyviä ajokohtauksia ja tuo sarjaan uusi hahmoja mutta jotenkin tämä vain tuntuu liian irralliselta verrattuna muihin elokuvasarjan elokuviin paitsi Tokyo drift.

Fast & Furious 8

Tämän elokuvan suurin heikkous on mielestäni juoni ja loppu. Elokuvassa on hyviä puolia ja varsinkin alku on mielestäni loistava mutta sen jälkeen taso putoaa.

Fast & Furious 7

Olen ollut pitkää suuri Jason Statham fani mutta jotenkin tämä elokuva ei vain toimi itselleni ja varsinkin loppu ei ole tehty minulle. Ehkä suurin syy voi olla elokuvan uudelleen kirjoitukset? 

Fast & Furious: Hobbs & Shaw

Odotin tältä elokuvalta enemmän. Jason Statham, Dwayne Johnson sekä Idris Elba yhdessä mikä voisi mennä pieleen? Ehkä itselleni oli liian kovat odotukset. Minulle elokuvan heikointa antia oli liiallinen cgi:n käyttö ja ehdottomasti se yksi tehdas ajokohtaus.

Fast & Furious 9

Itse pidin tästä elokuvasta vaikka siinä on puutteensa. Elokuva tuo ja kertoo enemmän lapsuudesta eikä tässä ollut mielestäni ainakaan niin huonoa cgi:tä verrattuna joihin toisiin.

The Fast and the Furious: Tokyo Drift

Pidän elokuvan soundtrackistä sekä siitä, että tässä elokuvassa oikeasti ajetaan. Tietenkin elokuvassa ei ole ainakaan tässä vaiheessa nähtyjä tuttuja hahmoja mutta se tuo uusia vaikkakin hieman vähemmän käytettyjä. Kuitenkin elokuva keskittyy oleelliseen ainakin vielä tässä vaiheessa elokuvasarjaa.

The Fast and the Furious

Kaikki alkavat aina jostain ja mielestäni elokuvassa kerrotaan hyvin tarina mitä viedään eteenpäin.

Fast & Furious 5

Pidän ryöstöelokuvista ja kun tämän elokuvan pääteema on ryöstö niin siksi tämä on myöskin korkealla. Lisäksi tässä elokuvassa ajetaan ja käytetään vähemmän huonoa cgi:tä.

Fast & Furious 6

En odottanut tämän olevan listan kärjesssä mutta jostain syystä pidin tästä enemmän kuin Fast & Furious 5 niin tämän on silloin oltava ensimmäinen.

Huhti - toukokuun vaihteessa tajusin tarkistaa koska Finnkinon joululiput vanhenevat. Ostin ennen joulua Finnkinon 4 super lipun paketin kun tarkoitus oli käydä katsomassa Avatar 2. Kuitenkin huomasin sitten että ne eivät tietenkään olleet voimassa heti ostohetkestä vain vasta joulun jälkeen. Tällöin olin jo lähtenyt Vammalaan enkä sitten jaksanut mennä Tampereelle sitä katsomaan. Sitten kun palasin takaisin kotiin niin minun oli tarkoitus vielä käydä Avatar 2

Tänään Suomessa lanseerattiin SkyShowtime ja käytin tuon tarjouksen hyväksi että palvelun sai puoleen hintaan eli 7€ sijasta 3.5€/kk. Tänä iltana ja tuossa ennen kuntosalille menoa asensin SkyShowtime äppsin Apple TV:lle katsoakseni tarjontaa sekä laatua. Hyvin nopeasti huomasi että SkyShowtime on lanseerattu liian aikaisin sillä tälläisenään en voi suositella SkyShowtime kenellekkään.

Odottelin innolla Spider-Man: No Way Home elokuvaa viime vuoden puolella kun pidin parista aikaisemmasta Spider-Man: Far from Home sekä Spider-Man: Homecoming elokuvasta. Minun oli tarkoitus käydä katsomassa Spider-Man: No Way Home viime vuoden puolella mutta aikataulu ei oikein osunut yhteen reissun kanssa ja tämän jälkeen alkoikin rajoitukset ja elokuviin ei sitten päässytkään. Ajattelin käydä katsomassa sitten tämän vuoden puolella mutta rajoitukset

Katsoin illalla eilen The Guns of Navarone 4K blu-ray:n minkä ostin viimeksi Cdonin Black Friday tarjouksesta osta 10kpl 4K bluray elokuvaa 100€ paitsi, että se taisi viimeksi olla 110€. Tämä taisi olla kolmas kerta kun näin The Guns of Navarone elokuvan minkä omista myös normaalina bluray:na ja miltä ne olen aikaisemmin katsonut. En kyllä yhtään muista minkä laatuinen tuo kyseinen bluray oli mutta 4K bluray versio The Guns of Navarone on hankkimisen arvoinen

Tämä oli odotettu asia, että Viaplayn hinta nousee kun Viaplay hankki Formula oikeudet. Sain tällä viikolla sähköpostia, että Viaplay Total hinta nousee 35€ aina 40€ asti. Hankin aikoinaan Viaplay:n ihan vain urheillun takia ja otin aina Viaplay Sport paketin minkä hinta oli 25€. Viaplay on ollut minulla lähinnä Valioliigan vuoksi ja kun televisiosarjat kuuluivat Sport pakettiin niin niitä tuli myöskin katsottua. Pidin Viaplayta aktiivisena aina Valioliigan

Netflixin hinta nouse jälleen kerran ja tällä kertaa 19,90$ kuussa ja se oli nyt itselleni raja ottaa Netflix pois käytöstä. Otin Netflixin käyttöön kymmenisen vuotta sitten 2012 aikaa ennen Suomen julkaisua. Tuolloin hinta oli 7,99$ minkä lisäksi piti tietenkin maksaa vpn yhteydestä millä pääsi käyttämään Usan Netflixiä. Vielä kun Suomessa julkaistiin Netflix niin käytin pääsääntöisesti Usan Netflixiä sillä tarjonta oli itselleni parempi. Suomen hintaa en