Ensimmäistä kertaa Mayorssilla treenaamassa

21.01.2024 - 11:28

Eilen tuli käytyä ensimmäistä kertaa ikinä Mayors gym:llä treenaamassa. Tämä käynti Mayorssilla on ollut varmaan pisin ikinä suunnitelmissa ollut kuntosalilla käynti. Varmaan siitä asti kun muutin pääkaupunkiseudulle niin vähemmän tai hieman enemmän vähemmän käynti Mayorssilla on ollut ajatuksissa. Kuitenkaan mitään sellaista hinkua tai oikeasti suunnittelua Mayorssille menoon ei ikinä ole ollut ja varsinkaan alkuvuosina kun muutin pääkaupunkiseudulle niin en edes harrastanut saliturismia.

Saliturismi on varsinaisesti alkanut itselläni vsata pari - kolme vuotta sitten mutta siitä huolimatta Mayorssilla käynti ei ole vain ollut niin mielessäni. Se tietenkin hieman harmittaa että en käynyt ikinä vanhalla Mayorssilla mutta nyt viimein Mayorssilla on sentään käyty. Se kyllä nyt tuli huomattua että kun aikoinaan on tullut nähtyä paljon Youtube videoita Mayorsilta niin paikka tuntui sinällään tutulle tai siis ainakin tiesi aika hyvin mitä laitteita ja millainen sali Mayors on.

Muutama asia tuli heti huomattua kun pääsin Mayorssille ja sitten salin puolelle treenaamaan. Varsinkin pukuhuoneessa oli huono ja koskea ilma, kuntosalilla musiikki soi yllättävän hiljaa sekä kuntosalilla oli yllättävän hiljaista. Verrattu esimerkiksi PTVGYM:hin tai Loaded:hin niin musiikki oli yllättävän hiljaista ja meno vieläkin hiljaisempaa. Kyseessä oli kuitenkin lauantai-ilta siinä jossain 19 aikoihin kun lopulta pääsin Mayorssille.

Sinällään oli ihan mukana ettei kuntosali ollut täynnä teinejä niin kuin PTVGYM on ollut lauantai-iltaisin. En kyllä nyt tiedä yhtään paljonko Mayorssilla käy treenaajia nykyään kun videoita sieltä tulee niin vähän enkä muutenkaan nyt seuraa Mayorssilla aktiivisia kävijöitä. Luulen kuitenkin että teinit käy ihan muilla kuntosaleilla ja muutenkin hieman tuntuu sille että Mayors on kadottanut sitä "hohtoaan" mitä sillä aikoinaan on ollut.

Mitä itse saliin tulee niin aika hyvin tiesin etukäteen mitä salilla oli ja millainen Mayors on. Ei tullut hirveästi yllätyksiä kun niitä videoita on kuitenkin tullut nähtyä vuosien varrella aika paljon. Laitteita ja välineitä oli paljon mistä valita mutta mielestäni sali on sellainen minkä käsityksen videoista olen saanut. Vanhan aikainen ja sekalainen vailla identiteettiä tai oikeastaan identiteetti on tuo vanhan aikainen ja sekalainen.

Vaikka laitteita ja välineitä on paljon niin kaikki on eri värisiä ja levypainot ovat eri värisiä. Eihän se nyt itse treeniiin vaikuta ja sain tehtyä todella hyvän treenin. Kuitenkin jos vertaa Mayorssia PTVGYM tai Loaded saleihin niin niissä on identiteetti ja kuntosalit näyttävät nykyaikaisemmilta. Niin eihän nyt Pitäjänmäen PTVGYM pärjää mitenkään Mayorsin laitekantaan mutta yleinen identiteetti näyttää yhtenäiselle.

Olen kuitenkin todella tyytyväinen että Mayors gym on nyt koettu ja siellä olen viimein käynyt. Se että tulenko Mayorssilla käymään toista kertaa jää nähtäväksi mutta positiivinen kokemus tämä käynti oli.

Tämän viikon keskiviikkona onnistuin viimein siinä mitä jouluna parin viikon ajan metsästin. Tälläkin kertaa en oikein siihen uskonut sillä maanantaina oli Super bowl yö ja pääsin viimein illalla vasta nukkumaan. Maanantaina sain kyllä penkissä tehtyä 200kg painoilla mutta muuten en oikein jaksanut tehdä muuta. Tiistaina oli vuorossa sitten laskettelua ja normaaliin tapaan olin todella väsynyt. Näin ollen keskiviikkona ei ollut mikään paras päivä lähteä tekemään kyykky treeniä näin unen ja palautuksen kannalta.

Tällä viikolla tuli taas käytyä pari kertaa laskettelemassa Ellivuoressa. Tämän viikon suunnitelmat muuttuivat moneen kertaan kun en ollut ihan varma minä päivänä tulen ja minä päivänä tulen lähtemään. Alunperin minun oli tarkoitus tulla viime viikon torstaina mutta päädyin lopulta tulemaan sunnuntaina mikä oli yhdessä vaiheessa se suunnitelma. Myöskin jossain vaiheessa mietin lauantaina tulemista mutta siinä vaiheessa kun mietin lauantaita niin sunnuntai kuulosti paljon paremmalle. Minulla oli siis "normaaliin" tapaan hieman erilaisia suunnitelmia milloin tulen ja milloin lähden.

Eilen kun tulin PTVGYM:ltä niin jollain Audilla oli taas kiire mutta eipä se yllätä. Ensiksi hän meni minun ohi työmaa-alueella missä oli 30km/h rajoitus ajamalla 60-70km/h. Eipä mennyt kauaa kun kuitenkin pian ajoin hänen perässään kun hän joutuin ajamaan jonkun perässä hiljaa. Eipä siis auttanut hänen ylinopeutensa yhtään mitään. Lopulta hän sitten kääntyi samasta risteyksestä kun minä ja tuli samaan parkkihalliin.

Kirjoittelin tuossa vähän aika sitten kuinka toiset ihmiset vain haisevat pahalle kuntosalilla ja täytyy kyllä taas hieman kertoa eilisestä. Sama ihminen oli taas kyseessä mistä tuo kyseinen toiset ihmiset vain haisevat pahalle kuntosalille sai alkunsa. Ensinnäkin tällä viikolla maanantaina kuntosalilla niin menin räkkivedon tekemisen jälkeen yläkertaan niin tietenkin tämä kyseinen ihminen tuli jostain pukuhuoneesta / wc:stä juuri siihen minun eteeni portaisiin. Halusin suosiolla jättää hieman eroa häneen etten nyt ihan perässä kävellyt portaita mutta siitäkin huolimatta vaikka kävelin perässä niin haju oli valtaisa. Siis kun ihminen kävelee portaita toiseen kerrokseen ja niihin portaisiin jää hetkeksi sellainen yököttävältä haiseva hajuvana minkä läpi pitää mennä niin ei se mukavaa ole.

Perjantaina kun bussit ei ilmeiseti kulkenut niin PTVGYM:llä ei teinejä illalla näkynyt ja muutenkin perjantai-ilta oli muutenkin rauhallisempi kuin normaalisti. Oli kyllä ihan mukava olla PTVGYM:llä kun sitä huutoa ja varsinkaan vitun huutamista ei kuulunut. Lauantai-iltana huomasi että bussit olivat taas kulkeneet ja teinit olivat palanneet PTVGYM:lle. Tämän huomasi siis siitä että roskikset ja niiden vierustat olivat täynnä tyhjiä energiajuomia sekä laitteet ja painot olivat ihan sekaisin.

Tänään tuli Instagramista jonkun mielenkiintoinen ja oikeaa asiaa sisältävä story minulle vastaan. Tuo kyseinen story kyllä sopii sopivasti siihen mitä taas kuulee kuntosalin pukuhuoneessa kun kuulee ihmisten puhuvan keskenään. Yleisesti varsinkin teinien suusta kuulee sitä että he eivät syö yleisesti ja vanhemmilta ihmisiltä kuulee yleisesti vain sitä että lounasbuffetissa vedetään ruokaa koko rahan edestä liikaa. Mistä siis tuo Instagram story kertoi mihin tässä viittaan?