Dieetti on jatkunut rankasti minkä johdosta otan nyt viikonlopun vapammmin

09.11.2019 - 11:28

Tämä viikko tuntui menevän dieetin osalta suhteellisen rankasti niin päätin nyt viikonloppuna ottaa rennommin. Tämä dieetti on kuitenkin pitkäkestoinen ja mielestäni tuloksia on jo tullut vaikka niin aina ei näyttäisi tai vaikuttaisi. En siis pidä mitään stressiä suuntaan tai toiseen jos nyt viikonlopun syö enemmän tain vähemmän ohi. Kuitenkin kun olen käynyt aamuin illoin treenaamassa minkä päälle todella tiukkaa ruokavaliota koko viikon niin en näe mitään ongelmaa ottaa hieman vapaammin. Keskiviikkona jalkatreenin jälkeen kotiin päästyäni ennen nukkumaan menoa jalkojani alkoi särkemään sekä myöskin hieman päätä. Nuo säryt jatkuivat aina aamuun asti jolloin jouduin treenaamaan aamutreenin niiden kanssa. Tämä hieman "laukaisi" sen ajatuksen vapaammasta viikonlopusta ruokavalion suhteen.

Tietenkin dieetti hyötyisi enemmän siitä etten olisi pitänyt vapaampaa viikonloppua ruokavaliosta. Kuitenkin tässä pitää ajatella kokonaisuutta ja myöskin sitä etten nyt ihan rääkkää itseäni ihan liikaa. Kuitenkin tässä pitää tehdä myöskin muita asioista ja yleinen olotila on se asia mikä on tärkeä. Jos on jatkuvasti rääkillä treeneistä ja ruokavaliosta johtuen niin se ei tee kyllä yhtään sen parempaa vain päin vastoin. Seuraamukset kovasta rääkistä vähäisellä syömisellä voivat olla jopa huonommat pidemmällä aikavällillä kuin pitää vapaampi viikonloppu.

Sitten kuitenkin kun tämä kaikki on ihan vapaaehtoista eikä millään tapaa pakollista tai tarvitse olla missään kunnossa ajalla x niin miksi sitä sitten kiduttaa itseään ihan niin paljoa? Kuitenkin hieman on pakko kiduttaa jos haluaa tuloksia mutta jatkuvat pidempi aikainen kidutus? Dieetti ja varsinkin kovemmat muutokset fysiikassa tai painossa vain tarvitsevat joko hirveän pitkän aikavälin muutokset tai sitten hirveän "kidutuksen". Sitten on myöskin se mitä hakee dieetiltä tai jopa elämän tapojen muutokselta? 

Ehkä itse haen tai odotan jotain sellaisia tuloksia joita en tule helposti tai ollenkaan saamaan? Näin ollen tämä rääkki voi olla hieman turhaa siinä mielessä. Myöskin kun tämän hetkiset tulokset eivät ehkä ole ihan niin suuria niin kun tästä palaa "normaaliin" rytmiin hieman kevyemmän ruokavalion muodossa niin kaikki tämä rehkiminen ja tuskailu on ollut turhaa? Tunnen olevani tällä hetkellä kevyemmässä kunnossa sekä yleisesti tunnen olevani paremmassa kunnossa kuin ennen tämän dieetin aloittamista. Tämä viittaisi siihen, että tällä dieetillä on ollut vaikutuksia. Kuitenkin nälän tunne ja välillä pienet päänsäryt eivät kuitenkaan pidemmällä aikavälillä ole ihan sen arvoista että tätä jaksaisi jatkaa ihan huvin vuoksi.

Kun syön vähän ja vältän hiilareita aterioilla niin joudun juomaan päivän aikana normaalia enemmän minkä johdosta joudun ramppaan wc:ssä todella useasti. Myöskin luultavasti ruokavaliosta tai ehkä jopa yleisesti "rääkistä" johtuen vatsa on siinä määrin sekaisin, että kaikki tulee enemmän tai vähemmän joko vetenä tai kurana alas. Kysymys kuuluukin edelleen onko tämä kaikki sen arvoista?

Tänään tuli Instagramista jonkun mielenkiintoinen ja oikeaa asiaa sisältävä story minulle vastaan. Tuo kyseinen story kyllä sopii sopivasti siihen mitä taas kuulee kuntosalin pukuhuoneessa kun kuulee ihmisten puhuvan keskenään. Yleisesti varsinkin teinien suusta kuulee sitä että he eivät syö yleisesti ja vanhemmilta ihmisiltä kuulee yleisesti vain sitä että lounasbuffetissa vedetään ruokaa koko rahan edestä liikaa. Mistä siis tuo Instagram story kertoi mihin tässä viittaan? 

Tein eilen illalla kuntosalin jälkeen yhden normaaleista perjantai-illan aterioista minkä suunnittelin jo ennen kuntosalille menoa kuvaavani. En tiedä mistä nyt sain idean että kuvaan tuon mutta ajattelin nyt tehdä niin. Minulle on muodostunut perjantai-iltaisin syödä kuntosali treenin jälkeen pizzan minkä paistan uunissa pizzakivellä, wingsejä tai boneless wingsejä airfyerillä tai paistaa pihvin minkä lisäksi tehdä jotain perunoita airfyerillä. Nämä ovat sellaisia special aterioita joita tykkään tehdä suhteellisen useasti perjantai ja tai lauantai-iltana kuntosali treenin jälkeen.

K-ruoka sovellus kertoi jälleen kerran vuosittaisen yhteenvedon mitä ruokatarvikkeita / ruoka-aineita olen ostanut viimeisen vuoden aikana eniten. Sovellus jopa kysyi minulta mitä olen eniten ostanut ja tietenkin sen osasin arvata niistä vaihtoehdoista jotka olivat siinä valittavani. Suosituin ostamani ruokatarvike / ruoka-aine ei ollut mitenkään yllätys eikä toisaalta myöskään viisi ostetuinta rahallisesti. Toisaalta sitä olisi kuvitellut että siinä olisi ollut tiettyjä juttuja mutta kun asiaa miettii niin sinällään ei.

Tällä viikolla tuli vaihteeksi ostettua ihan normaalia lohta kun viime aikoina olen taas innostunut ostamaan loimutettua tai savustettua lohta. Tänään sitten kun tein lohta airfyerilla niin ajattelin samalla kuvata sen. Tein tuossa jo muutamia viikkoja sitten airfyer pekoni valmistus ohjevideon ja tällä kertaa on sitten vuorossa lohen valmistus airfyerilla. Lohen valmistus airfyerilla on paljon yksinkertaisempaa kuin pekonin sillä pekonin valmistuksessa käytän foliota airfyerin pohjalla mikä tekee siitä "haastavempaa".

Jaksoin nyt kuvata sen minkä olen kirjoittanut täällä blogissani jo pari kertaa eli pekonin valmistusohje airfyerilla.

Kesällä loman aikana innostun jostain syystä tekemään ja kokeilemaan uusia asioita varsinkin ruokailun puolella.  Viime kesänä yllätyksekseni vedin koko loman käytännössä puhtaalla ruokavaliolla kun luulin että kävisin ulkona syömässä sekä hakisin Kotipizzasta pizzan. Näin ei kuitenkaan käynyt vaan kehitin siinä sitten puhtaan ruokavalion minkä runkoa olen vieläkin käyttänyt. Ajan myötä olen tehnyt tuohon ruokavalioon muutoksia mutta pääsääntöisesti viime kesän loman ruokavalio on vieläkin käytössä.