Dieetin ensimmäisen vajaan viikon tulokset sekä jotain ajatuksia mitä voisi tehdä toisin

19.05.2018 - 15:03

Dieettiä on nyt takana nyt viikonlopun jälkeen viikko ja nyt takana on jo yksi "mittauspäivä" eli torstaisin ja maanantaisin käyn vaa'alla sekä mittaan vatsan ja vyötärön mittanauhalla. Nyt torstaiaamuna mittasin siis ensimmäistä kertaa mitat sekä kävin vaa'alla. Dieettiä oli tässä vaiheessa takana täydet kolme päivää ja muutoksia dieetin lähtöön oli kaksi kiloa. Mitat olivat samat kuin lähtötilanteessa mutta painoa oli tosiaan lähtenyt kaksi kiloa mitä ilmeisimmin nesteiden muodossa. Niin tai näin niin tämä toi positiivisuutta kuitenkin dieetin alkuun kun sain konkreettisia tuloksia jo heti aikaan.

Itselleni vain pienetkin muutokset dieetin aikana tuovat positiivisuutta dieettiin ja dieettiä jaksaa paremmin. Jos mitään muutoksia ei tapahdu mihinkään suuntaan niin sitä helposti menettää joko motivaation koko dieettiin tai alkaa tekemään tyhmiä ratkaisuja.

Olen tämän ensimmäisen vajaan viikon aikana huomannut muutamia asioita joita minun pitää miettiä kuten iltapalan ottaminen treenin jälkeen. Tällä hetkellä kun en ole syönyt oikeaa iltapalaa treenin jälkeen vaan päivän viimeinen annokseni on ollut treenin jälkeen juomani proteiini shake. Tämän seurauksena treenin jälkeen minulla on ollut nälkä ja seuraava ateria on ollut aamulla aamulenkin jälkeen aamupala. Siihen asti minun on pitänyt mennä pelkällä veden juomisella. Nälän lisäksi palautuminen treeneistä ei ole ihan ideaalista sillä parempi ja nopeampi palautuminen tarvitsisi jotain hiilarilähdettä jota minulla ei tällä hetkellä ole.

Ilapalan jättäminen ruokavaliosta oli ihan tiedostettu kokeilu mutta tällä hetkellä näyttää sille, että minun pitää ottaa jokin pieni iltapala aterioihin. Iltapalan pitää olla vielä sellainen mikä sisältää hieman hiilaria jotta palautuminen treenistä lähtisi paremmin käymään. Sinällään en ole huomannut mitään ihan niin radikaalia ongelmaa palautumisen kanssa että minun olisi nyt ihan pakko ottaa iltapala käyttöön. Ennemmin nälän saaminen illalla pois on asia miksi olen iltapalan ottamista aterioihin miettinyt.

Myöskin yleisellä kannalla voisin hieman lisätä hiilaria johonkin päivän ateriaan mukaan jotta saisin treeneihin enemmän tehoa sillä tällä hetkellä päivän hiilarit ovat todella matalalla. Myöskin kun tämän hetkiset kalorit ovat siinä 2500 luokkaa niin tämä antaa hieman siimaa tehdä muutoksia ruokavalioon. Yleisesti en laskenut makroja mutta hieman hiilareita laskin sekä kalorit tuli myöskin laskettua noin tarkkuudella.

Katson nyt mitä maanantaiaamun paino ja mitat näyttävät niin tiedän onko nyt vielä tullut muutoksia nopealla aikavälillä. Tämän dieetin tarkoitus kun oli ottaa "radikaalit" keinot käyttöön jotta tuloksia alkaa tulemaan nopeammin. Tämän takia muutamia asioita on tehty tämän tarkoituksen kannalta ja kaikkihan tämä on käytännössä testaamista sillä en ole käyttänyt ihan tämänkaltaista ruokavaliota ikinä. Viimeksi kun pidin kunnon dieettiä niin syömiset olivat hieman samaa luokkaa mutta muutamilla eroavaisuuksilla kuten iltapalan syömisellä. 

Olen myöskin saanut hieman kysymyksiä ja palautetta ruokavaliota ja koko dieettiä kohtaan mutta nämä eivät ole vaikuttaneet yhtään mihinkään. Toiset ovat kysyneet sitä miksi nyt dieettaan ja toiset sanovat että minun pitäisi syödä enemmän. Enemmänkin sen asian kanssa kun kuulemma syön liian vähän ja miksi nyt dieettaan kun tulokseni ovat olleet ylöspäin meneviä. Kuitenkin itse "tiedän" nyt tällä hetkellä mitä olen tekemässä ja miten kroppani toimii. Oikeastaan en ole ihan varman miten kroppani toimii vaan tämä on ollut enemmänkin testiä jälleen miten kroppani toimii todella vähillä hiilareilla sekä illalla syömättä olemisella. Kaikkiin vastauksiin on kuitenkin vaikea vastata alle viikon dieetillä olon jälkeen ja parempi onkin sanoa vasta kun dieettiä on takana useita viikkoja.

Kirjoittelin tuossa pari päivää sitten kanafile airfryerillä kun kuvasin siitä myöskin videon. Tämä antoi minulle sitten motivaation ja idean kuvata myöskin kuorrutettu kanafile airfryerillä videon. Yleisesti teen kanafileen paistinpannulla mutta välillä laitan kanafileen ihan vain airfryeriin jos en jaksa tehdä sitä paistinpannulla. Kuitenkin olen tehnyt aika paljon kanafilettä airfryerillä mutta silloin olen sitä kuorruttanut ja nyt oli aika myöskin kuvata kuorrutettu kanafile airfryerillä video.

Olin tänään laiskemmalla päällä kun tein ruokaa niimpä lämmitin kanafileen airfryerillä ja kuvasin myös siitä lyhyen videon. Olen jo pidempään lämmittänyt kanaa airfryerillä mutta tuolloin olen lähinnä tehnyt kuorrutettua kanafilettä. Pitäisi varmaan tehdä myös erillinen video kuorrutetusta kanafileestä? No joka tapauksessa aloin olemaan laiskempi kanafileen paistamisen kanssa joululomilla Vammalassa ollessani ja tuo tapa on sitten välillä jäänyt päälle myöskin kotona.

Tänään tuli Instagramista jonkun mielenkiintoinen ja oikeaa asiaa sisältävä story minulle vastaan. Tuo kyseinen story kyllä sopii sopivasti siihen mitä taas kuulee kuntosalin pukuhuoneessa kun kuulee ihmisten puhuvan keskenään. Yleisesti varsinkin teinien suusta kuulee sitä että he eivät syö yleisesti ja vanhemmilta ihmisiltä kuulee yleisesti vain sitä että lounasbuffetissa vedetään ruokaa koko rahan edestä liikaa. Mistä siis tuo Instagram story kertoi mihin tässä viittaan? 

Tein eilen illalla kuntosalin jälkeen yhden normaaleista perjantai-illan aterioista minkä suunnittelin jo ennen kuntosalille menoa kuvaavani. En tiedä mistä nyt sain idean että kuvaan tuon mutta ajattelin nyt tehdä niin. Minulle on muodostunut perjantai-iltaisin syödä kuntosali treenin jälkeen pizzan minkä paistan uunissa pizzakivellä, wingsejä tai boneless wingsejä airfyerillä tai paistaa pihvin minkä lisäksi tehdä jotain perunoita airfyerillä. Nämä ovat sellaisia special aterioita joita tykkään tehdä suhteellisen useasti perjantai ja tai lauantai-iltana kuntosali treenin jälkeen.

K-ruoka sovellus kertoi jälleen kerran vuosittaisen yhteenvedon mitä ruokatarvikkeita / ruoka-aineita olen ostanut viimeisen vuoden aikana eniten. Sovellus jopa kysyi minulta mitä olen eniten ostanut ja tietenkin sen osasin arvata niistä vaihtoehdoista jotka olivat siinä valittavani. Suosituin ostamani ruokatarvike / ruoka-aine ei ollut mitenkään yllätys eikä toisaalta myöskään viisi ostetuinta rahallisesti. Toisaalta sitä olisi kuvitellut että siinä olisi ollut tiettyjä juttuja mutta kun asiaa miettii niin sinällään ei.

Tällä viikolla tuli vaihteeksi ostettua ihan normaalia lohta kun viime aikoina olen taas innostunut ostamaan loimutettua tai savustettua lohta. Tänään sitten kun tein lohta airfyerilla niin ajattelin samalla kuvata sen. Tein tuossa jo muutamia viikkoja sitten airfyer pekoni valmistus ohjevideon ja tällä kertaa on sitten vuorossa lohen valmistus airfyerilla. Lohen valmistus airfyerilla on paljon yksinkertaisempaa kuin pekonin sillä pekonin valmistuksessa käytän foliota airfyerin pohjalla mikä tekee siitä "haastavempaa".