Aktivoin Tidal musiikki striimauspalvelun pienen tauon jälkeen

31.01.2021 - 14:16

Joulukuun puolella otin Tidal musiikki striimauspalvelun käyttöön parin kuukauden tauon jälkeen. Minulla oli syksyllä käytössä Tidal musiikki striimauspalvelu jollain alehinnalla 3€ / kuukausi. Tuon alennuksen päätyttyä ajattelin pärjääväni vähän aikaa pelkällä Spotify:llä sekä tietenkin vinyyleillä. Tulin kuitenkin hyvin nopeasti siihen tulokseen, että en jaksa ostella vinyyleitä ihan siihen tahtiin, että saisin paljon enemmän musiikkia käyttööni. Spotifyn kanssa tuli vain nopeasti taas huomattua laadun heikkous ja varsinkin jos soitin Spotify:tä vahvistimen ja kaiuttimien kautta.

Tidal Apple TV äpps

Aloin kaipaamaan Tidal musiikki striimauspalvelua hyvinkin nopeasti vaikka Tidal palvelussa on omat heikkoutensa. Ajattelin kuitenkin asiaa siten, että 19,90€ kuukausi hinnalla voisi ostaa vain yhden vinyylin kuukaudessa. Tidalissa on kuitenkin sen verran tarjontaa jopa parhaimmalla masters laadulla, että 19,90€ kuukausi hinta on ihan oikeutettu vaikka ainahan se olisi kuluttajan näkökulmasta parempi maksaa vähemmän.

Töitä tehdessä tykkään kuunnella musiikkia ja varsinkin nyt kotona ollessa kaikki hifilaitteet ovat käytössä niin heikon ja hyvä laadun eron huomaa vain helpommin. Toimistolla ollessa ja työkuulokkeita käyttäessä tuon eron huomaaminen on hieman vaikeampaa, mutta toisaalta toimistolla ollessa tuollaisia asioita ei tule edes ajateltua. Toimiston olosuhteet ovat kuitenkin ihan erilaiset kuin kotona ollessa ja esimerkiksi kuuntelun keskeytymiset ovat tavanomaisempia kuin kotona.

En nyt muista tarkkaan koska ensimmäisen kerran kokeilin Tidal musiikkipalvelua, mutta viime vuoden puolella aloin siihen oikeasti tutustumaan. Kaikki lähti liikkeelle kun ostin viime keväänä AudioQuest DragonFly Cobalt - USB DAC kuulokevahvistimen. Tuolloin halusin kokeilla miten laadukkaampi musiikin laatu toimii DragonFly Cobalt kuulokevahvistimen avulla. Olenkin kirjoitellut omia Tidal kokemuksia kuukauden kokeilun jälkeen sekä kokemuksia Tidal Apple TV äppsin käyttämisestä. Olenkin käyttänyt nyt Tidal musiikki striimauspalvelua enemmän suoraan MacBook Pro:lla käyttäen DragonFly Cobalt - USB DAC kuulokevahvistinta tai yhdistänyt Iphonen DragonFly kuulokevahvistimella Denon X3600H vahvistimeen ja käyttänyt Iphonen äppsiä enkä Apple TV äppsiä.

Tidal Iphone

Apple TV:n Tidal äpps ei tue masters laatua toisin niin kuin Iphone ja toisekseen Apple TV:n äpps on mielestäni paljon karsitumpi versio mitä on huono käyttää. Toisaalta Apple TV:n äpps on helpompi käyttää television kautta kaukosäätimellä kuin taas Iphonen kanssa joutuu menemään Iphonen luokse ja käyttämään laitetta aina käsin kun haluaa vaihtaa jotain. Se hieman riippuu tilanteesta ja siitä mitä on tekemässä kumpaa tyyliä käytän Apple TV:n vai Iphonen äppsiä. Musiikissa ja nyt varsinkin kun maksan Tidal palvelusta kalliimpaa Hifi versiota niin haluan käyttää ja saada palvelusta kaiken irti niin en käytä langattomia ratkaisuja.

Laitan vielä tähän alapuolelle laitteet ja tuotteet joita käytän kotona kun kuuntelen musiikkia Tidal pavelusta.

https://www.hifihuone.fi/tuotteet/kuulokkeet/sankakuulokkeet/hifiman-sundara/

https://www.hifihuone.fi/tuotteet/kaapelit/valikaapelit/analogikaapelit/qed-profile-j2p-valikaapelit/

https://www.hifihuone.fi/tuotteet/kuulokkeet/kuulokevahvistimet/audioquest-dragonfly-cobalt/

No niin. Se tapahtui viimein kun tänään tuli Roon Labs vuoden lisenssin kuitti. Otin pari viikkoa sitten jälleen kerran Roon Labs palvelun kahden viikon testijakson käyttööni ties monennettako kertaa? Kaikki taisi alkaa siitä kun sain kolmen kuukauden Roon Labs testijakson Dragon Fly Cobaltin mukana. Tuon ensimmäisen kolmen kuukauden aikana käytin Roon Labs palvelua todella aktiivisesti ja lähestulkoon myöskin ostin palvelun tuolloin. Tuolloin hankintaa esti vain yksi kysymys, hinta.

Tidal musiikkipalvelulta tuli vähän aika sitten viestiä. Viesti koski hintaa joten ajattelin hinnan nousevan. Päin vastoin hintani nyt tippuu sillä Tidal HIFI Plus tulee jatkossa maksamaan 10.99€ kun olen siitä nyt maksanut 19.99€ kuukaudessa. Tidal siis yhdistää HIFI ja HIFI Plus jäsynyydet maksamaan saman verran eli 10.99€. Minulle tämä tarkoittaa hinnan alennusta kun taas toisille tämä tarkoittaa Plus jäsenyyden saamista eli parempaa musiikin laatua.

Ensimmäisellä viikolla oli töistä etäviikolla Pyhtäällä mökillä missä käytin kuulokkeita päivittäin palavereissa sekä musiikin kuuntelussa Macbook Pro:lla sekä iPhonella. Myöskin katsoin muutaman NHL pelin Viaplayltä iPadiltä eli kuulokkeita tuli käytettyä kolmella eri laitteella.

Viime viikon sunnuntaina aamuna tuli tehtyä extempore hankinta verkkokauppa.comin singles day tarjouksista kun hankin Focal Bathys langattomat vastamelukuulokkeet. Kaveri laittoi minulle lauantaina linkkiä verkkokauppa.comista Focal Bathys kuulokkeisiin ja kun avasin linkin niin huomasin kuulokkeiden olevan tarjouksessa ~500€. Minähän sitten aloin siinä heti miettimään Focal Bathys kuulokkeiden hankintaa kun kuulokkeiden normaali hinta on ollut 799€.

Eilen lauantaina tuli sitten käytyä jälleen kerran Habitare & Hifimessut 2023 Messukeskuksessa. Odotukset olivat aikalailla sitä samaa mitä tuli todettua viime vuoden Habitare ja Hifimessuista eli sitä samaa mitä tuli todettua edellisiltä kerroilta ja edellisiltä kerroilta. Habitare ja Hifimessut ovat vuodestan toiseen aikalailla samat mutta mielestäni hiipuvalla ja heikentyneellä meiningillä. Varsinkin Hifimessut ovat vuosi toisensa jälkeen vain huonontuneet ja Habitare on aikalailla samankaltainen mutta mielestäni muutamia vuosia sitten siellä oli enemmän. 

Sain viime viikolla extempore päähänpiston käyttää Gigantin Apple trade in tarjousta hyväksi. Olin kyllä huomannut mainoksista että Gigantilla oli Apple trade in kampanja päällä mutta siihen oikein aluksi reagoinut mitenkään. Viime vuonna hyödynsin Gigantin Apple trade in kampanjaa Ipadin osalta missä vaihdoin ikivanhan Apple Ipad Air 2:sen uuteen halpa malliin mikä nykyisin sekin on aika kallis. Tällä kertaa sitten kiinnitin huomiota Macbook tarjoukseen eli Gigantti tarjosi normaalin etuuden hyväksi 150€ lisää.