30 päivän "hc" dieetti

19.06.2021 - 11:24

Viime viikon sunnuntaina kuntosalilla muutamien henkilöiden kanssa tuli aiheeksi dieetit ja niiden pitäminen. Lyhyesti sanottuna tämä päätyi siihen, että minulle ehdotettiin seuraavaa. Pidä 30 päivän "hc" dieetti ja katso mihin kuntoon pääset? Hc:llä tarkoitan tässä kohtaan niin sanottua hard corea eli suomeksi kaikki peliin. Ei mitään siirtymävaiheita vaan heti oksat pois ja kova dieetti päälle. Normaalisti näin ei missään nimessä kannata tehdä tai edes kokeilla. Ainakaan niiden joilla ei ole kokemuksia dieetistä ja muutenkin kropan pitäisi totutella muutoksiin pikkuhiljaa eikä mitään kerta rysäystä sillä se tuottaa enemmän ongelmia.

Päätin ja suostuin käytännössä heti tuohon ehdotukseen, että vetäisin 30 päivän "hc" dieetin ihan vaan sen takia kun sitä ehdotit ja halusit minun yrittävän. Lähdin tähän touhuun ihan vain toisen henkilön ehdotuksesta ja "halusta" enkä niinkään omien ajatuksieni takia. Olen näitä dieettejä vuosien varrella tehnyt lukemattomia kertoja ja ne ovat yleisesti epäonnistuneet syystä tai toisesta. Nyt minulla toimii motivaattorina se, että joku toinen haluaa nähdä mihin tuloksiin pääsen 30 päivän "hc" dieetillä.

Kun tuo sunnuntai vaihtui maanantaihin niin aloitin samantien tämän kyseisen projektin. Käytännössä tämä ei nyt niin suuria muutoksia olleeseen ruokavalioon tarvinnut. Kunhan nyt muutin ja poistin tiettyjä asioita ruokavaliosta millä menin sillä hetkellä. Onnekseni minun ei tarvinnut alkuun edes käydä kaupassa vaan pystyin katsomaan ruokavalion ihan sen mukaan mikä minulla oli. Tämä myös tarkoitti sitä, että rakensin ensimmäisien päivien ruokavalion sen perusteilla mitä minulla oli ja se ei ehkä kuulosta ihan dieetti ruualta mutta näin on ollut aikaisemminkin. Olen meinaan syönyt aterioita dieetin aikana mitkä eivät ole "dieetti" aterioita ainakaan yleiseen korvaan mutta ne ovat vain toimineet minulle.

Sunnuntaista tähän lauantaiaamupäivään mennessä painoni on mennyt alaspäin 4kg. Tietenkin tämä kaikki on nestettä mutta tämä myöskin tarkoittaa, että asioita on tehty oikein. Minulla on nyt vain pelko edellisistä dieeteistä, että seuraavasta viikosta alkaen alan liikaa katsomaan vaakaa sillä painon alas meno ei tule jatkumaan näin. Se voi jopa alkaa nousemaan. Kuitenkin kun paino on vaa'an mukaan tippunut 4kg viiden päivän aikana niin se on antanut vain motivaatiota jatkaa tätä kyseistä projektia.

Tarkoitus on siis mennä 30 päivää kovalla kuurilla ruokavalion suhteen minkä lisäksi teen normaalit päivittäiset treenit. 30 päivää ei pitäisi sisällään mitään tankkauksia vaan joka päivä on tarkoitus mennä samantapaisilla aterioilla. Kuitenkin yritän pitää siinä suhteessa virkeyttä yllä, että yritän syödä erilaisia aterioita eri päivinä. En ole laskenut mitään mitä syön eikä ole tarkoitus. En ajattele niinkään mitä syön minäkin päivänä eli en yritä syödä ihan samaa tai samanlaista. Käytännössä siis tarkoitan, että lounas ei tarvitse sisältää samoja makroja päivittäin vaan jos syön eri tavalla jonkin aterian niin vastaavasti voin syödä toisella tapaa toisen aterian. Ajattelen siis kokonaiskuvaa siltä kannalta mitä syön päivän aikana enkä mitä syön milläkin aterialla.

Keskiviikkona oli viikon ensimminen jalkatreeni ja täytyy sanoa että en odottanut kyykyltä sen pahemmin yhtään mitään. Olinhan juuri lauantaina kyykännyt 230kg kaksi toistoa ja 240kg yhden toiston. Kuitenkin kun katsoo viime viikkoa muutenkin niin keskiviikon ensimmäinen kyykky treeni meni heikosti kun sain kaksi kertaa yhden toiston 200kg. Viikon toinen kyykky treeni lauantailta menikin sitten todella hyvin. Tämän pohjalta en sitten tiennyt oikein mitä odottaa mutta olenkin päättänyt että nyt keskityn viemään kyykyn mielummin hyvin alas kuin lähteä hakemaan yli 200kg painoja.

Mennään ajassa taakse päinä vuoteen 2013 jolloin menin juoksemaan ensimmäisen puolimaratonin. Tuohon aikaan juoksin todella paljon ja varsinkin aamuisin sillä kävin yleensä aamulla juoksemassa ja illalla kuntosalilla. Olin jo muutaman vuoden käynyt tosiaan aamulla ennen töihin menoa tai ennen toimistolle menemistä käynyt juoksemassa noin kymmen kilometrin lenkin kolmesta viiteen kertaan viikkoon. Tämän lisäksi menin sitten illalla kuntosalille tekemään ihan normaalisti voimaharjoittelua mikä ei silloin eronnut kyllä yhtään siihen nähden mitä nykyään teen.

Minun oli tarkoitus kirjoittaa eilen tämän viikon penkki treeneistä ja siitä kuinka suosittelen tekemään erilaisia treenejä. Kuitenkin nyt päätin kirjoittaa eilisestä kyykky treenistä ja siitä kuinka tämän viikon ensimmäinen kyykky treeni keskiviikkona ja jälkimmäinen nyt eilen lauantaina erosivat toisistaan. Niin kyllä erosivat myöskin tämän viikon penkki treenit mutta eri tavalla sillä tein viikon molemmat penkki treenit eri tavalla. Voisikin siis olla ehkä parempi että kirjoitan tässä nyt tämän viikon penkki ja kyykky treeneistä mitkä erosivat toisistaan eri syistä.

Kirjoittelin tuossa pari päivää sitten kanafile airfryerillä kun kuvasin siitä myöskin videon. Tämä antoi minulle sitten motivaation ja idean kuvata myöskin kuorrutettu kanafile airfryerillä videon. Yleisesti teen kanafileen paistinpannulla mutta välillä laitan kanafileen ihan vain airfryeriin jos en jaksa tehdä sitä paistinpannulla. Kuitenkin olen tehnyt aika paljon kanafilettä airfryerillä mutta silloin olen sitä kuorruttanut ja nyt oli aika myöskin kuvata kuorrutettu kanafile airfryerillä video.

Olin tänään laiskemmalla päällä kun tein ruokaa niimpä lämmitin kanafileen airfryerillä ja kuvasin myös siitä lyhyen videon. Olen jo pidempään lämmittänyt kanaa airfryerillä mutta tuolloin olen lähinnä tehnyt kuorrutettua kanafilettä. Pitäisi varmaan tehdä myös erillinen video kuorrutetusta kanafileestä? No joka tapauksessa aloin olemaan laiskempi kanafileen paistamisen kanssa joululomilla Vammalassa ollessani ja tuo tapa on sitten välillä jäänyt päälle myöskin kotona.

Eilen maaanantaina tuli käytyä kolmannen kerran Tampereen Loaded:lla treenaamassa kun minun oli alun perin tarkoitus palata kotiin reissulta keskiviikkona. Minulla oli Vammalan kuntosalille yksi kerta jäljellä ja ajattelin sen käyttää tiistaina kun minun oli alun perin tarkoitus palata kotiin keskiviikkona. Kuitenkin kun nyt eletään tiistaita niin olenkin jo takaisin kotona. Taas vaihteeksi suunnitelmat muuttuivat extemporeen ja siinä tiistaiaamuna kun olin herännyt niin lähes saman tien aloin pakkaamaan kamoja kasaan että pääsin lähteen mahdollisimman pian.