Vantaan Loaded:lla vyötön maastaveto ketjuilla ensimmäistä kertaa ikinä

20.05.2023 - 12:10

Eilen perjantaina tuli käytyä pitkästä aikaa Vantaan Loaded:lla. Minun on ollut tarkoitus käydä Vantaan Loaded:lla jo aikaisemmin mutta ei vain ole tullut käytyä mutta tässä on nyt viime kuukausien aikana ollut muuta menoa. Yksi syy on myös ollut se että kaikki ne kerrat kun Vantaan Loaded:lla olen käynyt niin en ole oikein saanut treenistä irti. En ole vain jotenkin saanut henkistä puolta treeniin mukaan. Minun on ollut erittäin erilaista treenata Vantaan Loaded:lla kuin mitä Tampereen oikealla Loaded:lla. Tampereella treenit kulkevat ja henkinen puoli on ollut aina läsnä jolloin olen saanut irti treeneistä. Tätä Vantaan Loaded:lla ei ole ollut.

Tällä kertaa vuorossa oli selkätreeni ja maastavetoa ketjuilla. Kun päätin meneväni Vantaan Loaded:lle niin halusin tehdä joko selkätreenin tai jalkatreenin aivan kuten Tampereen Loaded:lle mentäessä. Muutaman kerran olen tehnyt rintatreenin Vantaan Loaded:lla mutta muuten selkätreeni tai jalkatreeni on varma valinta koska laitteet ovat hyvät niihin. Aivan sama asia Tampereen Loaded:lla missä laitevalikoima on vieläkin laajempi ja parempi. Halusin päästä tekemään juurikin selkälaitteita joita en pääse normaalisti tekemään ja treenissä tein juurikin vain laitteita joita en normaalisti pääse tekemään.

Kun pääsin salin puolelle niin yksi kyykkyräkki / maastavetoalusta oli vapaana mihin sitten menin. Huomasin sitten paikalla kultainen tanko mitä siinä hetken ihmettelin. Kultainen tanko oli tullut uutuutena kun viimeksi olen Vantaan Loaded:lla käynyt mutta maastaveto tankoa sinne ei ole saatu. Päädyin sitten tekemään kultaisella tangolla kun sellaisella en ole aikaisemmin tehnyt kun maastaveto tankoa ei ollut. Näin ollen tein ensimmäistä kertaa ikinä maastavetoa kultaisella tangolla.

En sitten tiedä mistä sain idean tai miksi jatkoin maastavedon tekemisen alusta loppuun ilman vyötä. Teen normaalisti alkulämmittelyn maastavedossa ilman vyötä mutta sitten kun pääsen 180kg painoihin niin otan vyön käyttöön. En edes muista koska viimeksi olen tehnyt beltless aka vyötöntä maastavetoa 180kg painoilla tai suuremmilla. Nyt kuitenkin syystä tai toisesta päätin siinä kohtana kun minulla oli 180kg tangossa että jatkan treeniä ilman vyötä. Tarkoitus oli kuitenkin tehdä tällä kertaa maastavetoa ketjuilla niin tämä oli myös ensimmäinen kerta tehdä maastavetoa ilman vyötä ketjuilla.

Kaikki sujui menevän hyvin ja välillä jopa helposti. Tällä kertaa tässä treenissä tein pari muutosta niin sanotusti normaaliin tapaan tehdä maastaveto treeniä. Otin tässä treenissä jossain syystä kapeamman jalkaotteen eli jalat olivat lähempänä toisiaan minkä lisäksi en keskittynyt viemään persettä ihan niin alas mitä olen sitä vienyt. Palasin eräällä tapaa tässä suhteessa vanhaan tyyliin mitä olen käyttänyt paljon vuosia vuosia sitten. Jalkaotteen lisäksi otin myös käyttöön enemmän "runttaus" tyylin eli toistoja tehtiin nopeammalla tavalla putkeen eikä niin kuin olen viime aikoina tehnyt että ajattelee tehdä toistot "ykkösinä".

Minulla ei ollut mitään odotuksia treeniä suhteen siinä mielessä että tosiaan kaikki treenit Vantaan Loaded:lla ovat menneet enemmän tai vähemmän heikosti. Tämän lisäksi viimeisin maastaveto treeni PTVGYM:llä meni myös heikosti. Näin ollen minulla ei ollut mitään tulos tavoitteita tai mitään eli tein treeniä vain ihan fiiliksen pohjalta ja hyvä näin. Myöskin tämä lopulta kostautui mutta jos ei yritä niin ei voi myöskään onnistua. Tässä puhun siitä kun 250kg plus ketjut kolmen toiston jälkeen menin nostamaan painot 270kg plus ketjut minkä sitten epäonnistuin saamaan ylös. Oliko mitään järkeä lähteä yrittämään ensimmäisellä kerralla ilman vyötä maastavedossa samaa ennätystä minkä olen saanut vyön kanssa?

Se miksi päädyin nyt tekemään vanhalla "runttaus" tyylillä johtui myös siitä että nyt minulla näytti olevan myös henkinen ilma päällä mukana. Näin ei ole käynyt kertaakaan aikaisemmin Vantaan Loaded:lla niin siksi myös päädyin tähän ratkaisuun sillä ajattelin sen auttavan paljon treenin suhteen. Lähinnä että sai pidettyä momenttumin yllä ja treeni fiiliksen mikä lopulta edes auttoi minua saamaan 250kg plus ketjut kolme toistoa. Jälkeenpäin on hyvä jossitella niin parempi ratkaisu kuin 270kg plus ketjut olisi ollut joko lopettaa, tehdä toistamiseen 250kg plus ketjut tai nostaa vain siihen 260kg plus ketjut mitä alunperin ajattelin.

No kuitenkin vaikka epäonnistuin niin treeninä tämä oli paras treeni Vantaan Loaded:lla mitä olen treenannut ja se on se parhain asia. Samalla siinä tajusin että ajan Vantaan Loaded:lle lähes saman ajan kuin Roihupellon PTVGYM:lle mutta paljon rauhallisemmalla ja mukavammalla matkalla eli mielummin käyn nyt Vantaan Loaded:lla kuin Roihupellon PTVGYM:llä. Muutoinkin minulla on vielä kuusi kertaa kymppi kerran korttia jäljellä niin ne nyt pitää kuitenkin käyttää ja tarkoitus on alkaa käymään nyt aktiivisemmin ja tiheämmin.

Pääsiäisen aikaan huomasin painon hieman nousseen tai ainakin tulleen pöhötystä. Huomasin tämän kyllä muutenkin mutta viimeistään aina kuntosalilla kun laitoin salivyötä päälle. Salivyön laittaminen oli hieman tuskaisempaa kuin mitä se oli ollut eikä vyön alle jäänyt niin sanotusti väliä. Normaalisti salivyö on tuntunut jämäkältä vaikka kropan ja vyön väliin on jäänyt hieman väliä. Tuolloin pääsiäisen tienoilla non ei ollut sillä hyvä että sain salivyön päälle sen nykyisissä säädöissä. Salivyön säätöjä en lähtenyt muuttamaan eikä niitä ollut tarve myöskään muuttaa.

En tiedä miksi sain maanantaina päähän piston mikä oikeastaan siitä lähtien aina jatkui keskiviikko iltaan saakka. Ehkä halusin jotain erilaisuutta treeniin? Ehkä minua ei normaaliin tapaan taas kiinnostanut maanantaina lähisalilla? Kuka tietää mitä päässäni liikkui maanantaina kun tein maastaveto treeniä mutta en kuitenkaan sitä etukäteen miettinyt enkä suunnitellut kuten en oikeastaan mitään treeniä. Maanantain innoittama tein saman sitten tiistaina penkkitreenissä ja keskiviikkoa kyykkytreenissä.

Eilen lauantaina tuli käytyä normaaliin tapaan PTVGYM:llä tekemässä jalkatreenin tai oikeastaan kyykky treeni ketjuilla. Tämän viikkoinen oli toisinto viime viikosta kun perjantaina kävin tekemässä maastaveto treenin ketjuilla Vantaan Loaded:lla ja lauantaina kyykky treeni ketjuilla PTVGYM:llä. Treenit olivat aikalailla myös identtisiä keskenään jos treenejä vertaa painoilla. Kuitenkin sillä erolla että viime viikolla epäonnistuin Vantaan Loaded:lla ja tällä viikolla PTVGYM:llä.

Viime viikon perjantaina kävin tekemässä maastaveto & selkätreenin Vantaan Loaded:lla ja samalla päätin tulevani seuraavalla viikolla uudestaan. Viikolla sitten mietin että olisiko käynti taas perjantaina vai olisiko nyt vuorossa lauantai? Perjantaina tekisin taas selkätreenin kun taas sitten lauantaina jalkatreenin. Jossain vaiheessa viikkoa päätin että voisin mennä perjantaina PTVGYM:lle tekemään selkätreenin ja lauantaina sitten Vantaan Loaded:lle jalkatreenin.

Eilen lauantaina kävin tekemässä jalkatreenin normaaliin tapaan PTVGYM:llä. Oli kyllä mukavaa vaihtelua kun olin edellisenä päivänä oli perjantaina käynyt Vantaan Loaded:lla tekemässä maastaveto treenin ja nyt lauantaina PTVGYM:llä jalkatreenin. En taaskaan oikein tiennyt mitä odottaa treeniltä. Perjantaina maastaveto meni hyvin Vantaan Loaded:lla vaikka lopulta epäonnistuin saamaan 270kg plus ketjut. En oikein tiennyt miten edellisen päivän maastaveto vaikutti

Ensiksi oli pääsiäinen ja Mignon munat mitä seurasi vapun donitsit sekä munkit. Muuten tämän vuoden aikana ruokavalio ja paino on mennyt aikalailla plus miinus nolla. Välillä olen tuntenut olevani hieman tyhjempi ja välillä sitten hieman täydempi mutta yleisesti ottaen paino on ollut aikalailla sama 109kg - 110kg luokkaa. Kuitenkin ensiksi pääsiäisen jälkeen huomasin että nyt on paljon täydempi olo kuin mitä on ollut niin päätin ottaa tämän turvotuksen pois