Suomalaisen Iracing ikonin toiveesta: Iracing Trellet.net kausi 27 Gen 4 Cup

18.08.2023 - 13:26

Tänä vuonna palasin viimein ajamaan Iracingiä oikeasti muutaman vuoden tauon jälkeen. Aina silloin tällöin tuli hankittua lyhyt aikainen lisenssi mutta mitään pidempi aikaista aikaa Iracing ei tullut ajettua. Minun piti muutamia vuosia sitten hankkia black friday alennuksesta Iracing vuosi lisenssi niin kuin niistä Iracigin lähettämistä alekoodeista joita sain. En kuitenkaan syystä tai toisesta tullut lisenssiä hankkineeksi kuin sitten viime vuoden black friday alennuksista. Vielä viime vuoden loppupuolella en lähtenyt ajamana Iracingiä sillä tiesin vuoden vaihteeseen tulevan kuitenkin taukoa. Niimpä ajattelin ja päätin sitten aloittaa Iracing ajamisen tammikuussa ja minkä myös tein.

Kuitenkin siinä sitten kun tammikuussa piti aloittaa Iracingin ajaminen niin huomasin ettei Fanatec Forza CSR Wheel ratti oikein toiminut. Alkuun kun lähti ajamaan niin ratti kyllä toimi mutta tuntui jotenkin oudolle. Sitten kun oli hieman ajanut niin sitten huomasin ettei ratti oikeasti toimi toimi. Fanatec Forza CSR ratti vain ei ottanut vastaan komentoja joten ratti ei toiminut oikein.

Siinä sitten aloin tutkimaan, poistin kaikki maailman ajurit ja asensin ne uudestaan sekä tilasin myöskin Saksan Amazoniista uuden virtajohdon kun sen kanssa on ollut jo aikaisemmin ongelmia. Luulin että ajureiden nollaus ja uusi virtajohto olisi auttanut mutta ratti toimi edelleen samalla tavalla. Alussa ei mitään ongelmia mutta hetken päästä kun oli ajanut minuutin tai pari niin ratti ei oikein ottanut ja pitänyt otetta vaan alkoi tekemään jotain omaansa.

Siinä sitten tuli hieman tenkkapoo. Iracing lisenssi oli ostettu mutta ratti ei toimi. Mitä siis tehdä? Tilata uusi ratti mutta mikä? Siinä sitten kävin eri verkkokauppoja läpi sekä katsoin Fanatecin sivuston myöskin. Yleisesti huomasin sen että kaikki myi eioota ja vain kalleimpia malleja oli saatavilla. Tuolloin ei ollut siis saatavilla yhtään keskitason rattia vaan kaikki olivat joko kalleimpia tai sitten ihan marketti kamaa. Lopulta sain vinkin että hankkisin Logitech Pro Racing Wheelin Logitechin omilta verkkosivuilta. Logitech Pro Racing Wheel on Logiteching ensimmäinen Direct Drive ratti ja kaikki sanoivat että sellainen pitää hankkia.

Ainoa ongelma näytti olevan hinta sillä Logitech Pro Racing Wheel maksoi ~1100€ mutta toisaalta kaikki keskitason ratit olivat toistakseksi loppuneet ja Fanateciltakin ratin hinta olisi ollut vähintään sama tai jopa enemmän. Pienen ja nopean pohdinnan jälkeen tulin sitten hankkineeksi Logitech Pro Racing Wheel ratin millä on sitten tullu tässä puolisen vuotta ajettua. 

Trellet kausi 27 gen 4

No niin pienestä pohjustuksesta päästäänkin itse tämän asian piiriin eli suomalaisen Trellet.net sivuston kilpailuihin. Olen vuosien saatossa muutamassa Trellet ovaalikisassa ollut mutta ne ovat menneet vähän miten ovat. Minua on kyllä vuosien saatossa pyydetty ja kysytty monesti ajamaan Trellet kisoissa mutta en ole vain syystä tai toisesta jaksanut, ehtinyt tai oikeasti viitsinyt ajaa niissä sillä se vaatii kuitenkin panostusta ja olen halunnut käydä sitten mielummin salilla treenaamassa.

Kuitenkin nyt loman aikana Iracing ikoni ja Trellet suurmestari JJ "Jari ja Jari" Nylaander laittoi minulle Skypessä linkin ilmoittautumiseen Trellet 27 ovaalikaudelle missä ajetaan Gen 4 luokan ovaalia autoa. Aika nopeasti sitten päätin ilmoittautua ilman mitään sen kummallisempaa mietintää ja jos kerran ikoni ja suurmestari itse haluaa että ajan niin sitten on parempi ajaa.

JJ "Jari ja Jari" Nyylander on myös henkilö kenen takia alunperin Iracingistä tiesin mitään ja päädyin sitä ajamaan. Myöskin Jarin ansiosta olen ollut tietoinen Trellet.net sivustosta sillä muuten en varmaankaan tietäisi sen olemassa olosta. Ajan siis nyt koko kauden ja katsotaan mitä tapahtuu ja näitä kisoja tulee näkymään simracing twitch kanavalla niin kuin omallani. 

Eilen tuli vastaan Youtubessa Mad Max pelin video missä videon thumbnail kuvassa hehkutettiin peliä niimpä klikkasin sen auki. Kyseessä on vuodelta 2015 julkaistu Mad Max peli minkä olemassa olosta tiesin mutta mistä en ole ikinä katsonut yhtään arviota tai videota. Tuon videon nähtyäni menin sitten katsomaan olisiko peli tarjouksessa ja kyllähän se oli. Näin ollen päätin ostaa Mad Max pelin kun se näytti tuon videon perusteella sellaiselle pelille mikä minua kiinnostaa. Mad Max peli on tällä kirjoitus hetkellä Xbox storessa 7€ ja Playstation Storessa 5€. Ostin Mad Max pelin Xboxille sillä Playstation on tällä hetkellä Vammalassa ja halusin kokeilla sitä heti.

Sain tuossa eilen pelattua Far cry 6:sen läpi Playstation 5:lla. Tämä oli nyt ensimmäinen Far Cry peli sitten Far cry 2:n mitä pelasin konsolilla. Aikoinaan hankin Far cry 4:n pc:lle ja kun olin pelannut sen läpi niin hankin Far cry 3:n pc:lle. Tuossa jossain välissä tuli sitten hankittua Far cry 5 myös pc:lle mutta jostain syystä sen pelaaminen jäi johonkin kohtaan ja on nyt ainoa Far cry peli 3 - 6:n välillä mitä en ole pelannut läpi. Far cry 1 pelasin

Kesällä siinä juhannuksen aikoihin olin käymässä maalla ja minulla oli Xbox Series X mukanani mihin olin juuri ottanut GamePassin. Ajattelin tuolloin kokeilevani muutamaa eri peliä mutta juuri tuolloin GamePassiin oli tullut Assassin's Creed Origins mitä sitten lähdin kokeilemaan ja mihin jäin sitten koukkuun. Koko tuon GamePass kuukauden ajan en ehtinytkään sitten pelata mitään muuta kuin Assassin's Creed Originsia ja sen johdosta päädyin sen ostamaan sen ja

Tänään aamupäivällä sain "viimein" pelattua Assassin's Creed Origins siihen vaiheeseen kun katsoin sen olevan pelattu ja aika siirtyä uuteen peliin. Mennään ajassa taakse päin kesäkuuhun kun minulla oli vielä suunnitelmissa ottaa Playstation 5 mukaan lomalle minkä olin juuri vähän aika sitten ostanut. Hankin Playstation 5:lle muutamia pelejä tarjouksista joita aloin pikkuhiljaa pelaamaan. Ensiksi pelasin läpi Unchartedin mikä olikin aika nopeasti pelattu läpi

Näin eilen illalla Youtubessa videon, että Sonyn 2021 mallin televisiot ovat saaneet kauan odotetun VRR-päivityksen. VRR eli Variable Refresh Rate liittyy pelaamiseen ja 120Hz virkistystaajuuteen. Itse en ole oikein tietoinen mitä VRR tarkalleen ottaen tekee ja miksi se on niin odotettu toiminnallisuus. Kuitenkin ennen kuin ostin Verkkokauppa.comin Black Fridaystä Sony XR-75X93J television niin lukemalla arvioita niin VRR tuli vastaan. Arvioissa mainitsiin että

Itse hankin Xbox Series X:n todella nopealla extempore päätöksellä missä en oikein miettinyt hirveästi mitään. Uusin konsoli mikä minulla on nyt ollu pc:n ohella on Nintendo Switch. Tätä ennen viimeisin konsoli hankinta taisi olla Playstation 3 minkä hankin lähinnä bluray-soittimeksi sillä olin hankkinut aikaisemmin Xbox 360 millä sitten pelasin. Ainoat pelit mitkä ostin Playstation 3:lle taisi olla Uncharted trilogia, The Last of Us sekä Beyond: Two Souls