Putkiremontin takia muutto loma-asuntoon ja tavaroiden säilyttämistä Pelican Self Storagessa

01.08.2018 - 10:22

Putkiremonttini alkoi viimein tällä viikolla. Putkiremontti on ollut sana mitä olen kuullut viimeisen viiden vuoden aikana useasti heti kun tulin ostaneeksi nykyisen asuntoni. Putkiremontti on tulossa, putkiremontti sitä ja putkiremontti tätä. Jokaisessa yhtiökokouksessa asiasta on puhuttu enemmän tai vähemmän mutta aina tuntui vain sille, että sitä vain siirrettiin ja siirrettiin aina viimeiseen mahdolliseen hetkeen.

Putkiremontti on nyt virallisesti alkanut asunnossani ja näin ollen voisi sanoa, että tästä projektista on puolet takana tai lähes puolet. Sitä ei koskaan tiedä mitä jälkiseuraamuksia ja asioita tässä vielä sattuu tulemaan mutta mielestäni a-rapussa missä putkiremontti saatiin jo tehtyä ei ilmennyt mitään ihmeellisyyksiä.

Se mitä olen tehnyt putkiremontin eteen on ollut suhteellisen pitkälista ja paljon aikaa vievää puuhaa. Toisaalta kun päätin tehdä asioita pidemmällä aikavälillä niin tämän johdosta se ei ole tuntunut niin paljolta mutta kun asiaa miettii jälkikäteen ja huomaa mitä on tehnyt niin se on suhteellisen paljon. Lyhykäisyydessään tyhjensin nykyisen asuntoni, vuokrasin tilapäisen "loma-asunnon", vuokrasin Pelican Self Storagen sekä valitsin putkiremonttiin liittyvät muutokset. Vaikka asioita on ollut paljon ja kaikkia erilaisia asioita on ollut paljon niin olen ottanut tämän koko putkiremontti projektin aika rauhallisesti ja käynyt ihan normaalisti kuntosalilla. Kun olen pitänyt tämän muuttoprojektin pidemmän aikavälin asiana niin olen voinut pitää kiinni normaalista rytmistä minkä johdosta olen voinut ihan hyvin käydä treenaamassa mikä on edesauttanut siinä mielessä, että olen päässyt irti koko muuttohässäkästä.

Käytännössä kun olen mennyt iltaisin kuntosalille niin tämän jälkeen olen vienyt autolla auton täynnä tavaraa Pelican Self Storageen eli olen tehnyt kaksi asiaa samalla kerralla. Vaikka minulla on nyt hommattuna loma-asunto niin tästä huolimatta säilytän tavarani ennemmin Pelican Self Storagessa kuin loma-asunnossa. Tähän on kaksi syytä: Pelican Self Storageen on helpompi viedä tavaroita kuin loma-asuntoon ja toiseksi haluan pitää loma-asunnon mahdollisimman "siistinä" eli tyhjänä.

Oman muutto / tavaroiden säilytysprojektin aloitinkin vuokraamalla Pelican Self Storagen minkä vuokrasin lähes paria kuukautta ennenkuin loma-asuntoni vuokra alkoi. Valtaosan tavaroistani olin siis ehtinyt jo siirtämään ennenkuin edes tiesin missä tulen majoittumaan seuraavat kuukaudet sillä ajoitin loma-asunnon hankinnan lähes viimeiseksi toimeksi ennenkuin kuin jouduin lähtemään varsinaisesti asunnostani. Minulla oli kyllä suunnitelmissa viedä hieman enemmän tavaraa loma-asuntoon mutta kun sain lopulta avaimat loma-asuntoon niin tein vielä tämän jälkeen paljon muutoksia mitä tavaroita säilytän missäkin. Esimerkiksi Pelican Self Storageen meni lopulta vielä paljon enemmän tavaraa kuin sinne olin alunperin suunnitellut vieväni. Näihin päätökseen päädyin tosiaan sen jälkeen kun sain loma-asunnon avaimen ja tajusin, että pääsen oikeasti helpommalla kun vien loma-asuntoon mahdollisimman vähän tavaraa sillä loma-asuntoon on vaikeampi viedä tavaraa kuin Pelican Self Storageen.

Pelican Self Storage voi tuntua kalliilta ratkaisulta mutta mielestäni se on hintansa arvoinen säilytysratkaisu. Lähinnä se kuinka helppoa asiat ovat itse Pelican Self Storagen päässä. Vaikka se auton pakkaaminen ja tavaroiden kuljettaminen voi tuntua aluksi hankalalta vietävästä paikastsa niin asiat ovat paljon helpommin Pelican Self Storagen päässä.

Pelican Self Storage etuja

  • Pelican Self Storagessa pääset ajaan autolla suoraan sisään jolloin hissit ovat todella lähellä eikä muutenkaan tarvitse olla ulkona
  • Hissit ovat tilavat johon mahtuu hyvin tavaraa
  • "Lastauslaituri" sisältää nokkakärryjä, pumppukärryjä sekä yleisiä rullakoita joilla tavaran vieminen on kätevää
  • Varastoalue on hyvin ilmastoitu sekä lattia on kokolattiamattoa
  • Myymälästä voi ostaa tukevia pahvilaatikoita joita on monia eri kokoja sekä muuta tavaran säilyttämiseen liittyvää suojaa ja tavaraa
  • Kulkukortilla pääsee liikkumaan 5.30 - 24.00 välisenä aikana
  • Peräkärryn käyttäminen ilmaiseksi

 

Minulle piti tulla tänään uusi jääkaappipakastin minkä kävin ostamassa Hulluilta Päiviltä Powerista. Kuljetuksen olisi pitänyt saapua kello 10 - 13 välissä joten olin odottamassa koko päivän kotona ja otin etäpäivän. Mitään ja kuulunut ja näkynyt niinpä otin Power asiakaspalveluun yhteyttä kello 14 kun kuljetuksen olisi pitänyt viimeistään saapua tunti sitten. Muutenkin kuljetuksen piti soittaa vähintään puolituntia ennen kuljetuksen saapumista. Ajattelin aluksi käyttää Power.fi olevaa chat-palvelua mutta päätinkin ihan soittaa Power asiakaspalveluun.

Paniikki, paniikki, paniikki, paniikki, paniikki, paniikki, paniikki, paniikki, paniikki, paniikki, paniikki. Monella suomalaisella oli eilen taas PANIIKKI kun lakot alkoivat tänään torstaina ja osalla jo eilen keskiviikkona. Kun ruokakaupat ovat mahdollisesti kiinni pari päivää niin se sai taas paniikin päälle suurimmalle osalle ihmisistä. Kun ruokakauppa on kiinni päivän tai pari niin se saa suomalaiset paniikkiin ja alkavat hamstraamaan tavaraa ja varsinkin paskapaperia. 

Se meni sitten taas tällä viikolla siihen, että olen nyt kahtena päivänä tällä viikolla ja vielä tulen kolmantenakin päivänä käymään aamupäivällä aluksi laskettelemassa ja illalla sitten normaalisti kuntosalille. Tein tätä samaa vuosi sitten ja huomasin sen olevan todella rankkaa mutta syystä tai toisesta päätin sitten jatkaa tätä samaa kaavaa myöskin nyt tänä vuonna. Se täytyy tässä sanoa että laskettelemasssa en ollut viime vuonna enkä tänäkään vuotena tunti tolkulla vaan yleensä siinä parisen tuntia. Jos olisin lasketellut enemmän sanotaanko vähintään kolme tuntia niin sitten asiat voisivat olla eri.

Talvi on suomalaisille vain MINÄ asenteelle omaaville ihmisille kulta aikaa. Tämän näen päivittäin liikenteessä kun toisia ei oteta huomioon yhtään. Kunhan vain minä. Räikeästi punaisia päin ajavat: minulla on kiire ja eihän auto hidastu talvella. Ajetaan keskellä kahta kaistaa vaikka siinä ympärillä olisi riittävästi tilaa: eihän nuo toiset saa minun ohi ajaa. Kiilataan ja ajetaan toisten perässä kiinni vaikka edelle ajava itse pitäisi turva väliä. Kunhan vain minä.

Muistan vielä ajat kun tilasin usein Amazon.comista sekä Amazon.co.uk aktiivisesti ja sitä kautta Black Friday tuli minulle tutuksi ennen sen rantautumista Suomeen. Tuolloin aina tiesi varrota juurikin sitä yhtä päivää ja olla varuilla hyvistä alennuksista. Tuon jälkeen sitten tullit sun muut ovat ajaneet siihen että Amazon.comista ja Amazon.co.uk:sta on liian kallista tilata ja myöskin Black Friday rantautui Suomeen.