Oral-B iO 9s kokemuksia

15.01.2023 - 15:28

Tilasin jouluviikkoa edeltävänä sunnuntaina extemporeen uuden Oral-B iO 9s hammasharjan. Ostos oli oikeasti extempore vaikka tuota olin jo pidempään miettinyt. Tämä kaikki taisi alkaa toissa vuonna tai pari vuotta sitten kun aloin näkemään hirveästi Oral-B iO 9 mainoksia Youtubessa ja kun minulla oli jonkin ajan päästä hammaslääkärin vuositarkastus niin asia tuli esille. Kysyin siinä sitten että olen nähnyt uuden Oral-B iO 9 mainoksia niin olisiko se hyvä ostos? Sain kuulla positiivisia kokemuksia Oral-B iO 9 harjasta mutta asia omalta kohdaltani jäi siihen sillä edes tuona vuonna se ei ollut black friday tarjouksissa.

Tänä vuonna asia palasi jälleen huulille kun näin black friday tarjouksissa Oral-B iO 9 hammasharjaa tarjouksessa mutta päätin lopulta että en sitä hanki. Kysyin itseltäni kysymyksen: voiko hammasharjoissa olla niin paljon eroa ja varsinkin onko hammasharjasta järkeä maksaa enempää? Tulin tuolloin siihen tulokseen että nykyinen noin kymmenen vuotta vanha hammasharja on tarpeeksi eikä nyt harjoissa voi niin paljon eroa olla?

Kuitenkin tuossa black fridayn jälkeen juuri ennen jouluviikkoa näin IG:ssä Oral-B iO 9 tarjous mainoksen mistä päädyin Gigantin sivuille. Näin Oral-B iO 9s harjan olevan tarjouksessa mutta sitten tosiaan huomasin kyseessä olevan s-malli. Tämän jälkeen tutkin hieman ja tuo s-malli oli joku uusi malli sillä löysin myös normaalin 9 olevan tarjouksessa sekä myös 7 & 9 mallit. Tämän jälkeen sitten aloin vertailemaan 7, 8 sekä 9 mallien eroja sekä normaalin 9 ja 9s mallin eroja. 

Tuossa kaikessa tutkinnassa sitten huomasin tarjouksen päättyvän samana iltana. Yleensä Gigantin tarjoukset saattavat jatkua myös seuraavilla viikolla kun tuotteen sivuille on päivitetty tarjoukseen uudet päivämäärät. Kuitenkaan tuota ei voi aina tietää niin tein ostopäätöksen sen perusteella mitä Gigantissa luki. Tiesin kuitenkin lähteväni seuraavalla viikolla Vammalaan niin laitoin tilauksen meneen sinne mutta jos olisin odottanut ensi viikkoon ja tiennyt tarjouksen jatkuvan niin olisin voinut hakea sen suoraan liikkeestä. Kuitenkaan tuolla ei ollut mitään suurta merkitystä.

Sain Oral-B iO 9s käyttöön heti kun pääsin Vammalan reissulle kun paketti saapui samana päivänä kun pääsin perille minkä sitten hain heti seuraavana päivänä. Otin Oral-B iO 9s käyttöön samana iltana kun sen olin hakenut postista ja täytyy sanoa kuinka väärässä olin sen suhteen miten hammasharjat eroavat toisistaan.  Heti ensi sekunneista kun aloin harjaan hampaita Oral-B iO 9s:lla niin tunsin harjan eron vanhaan harjaani. Vanhassa harjassa oli leveämpi harja kuten normaaleissa hammasharjoissa minkä päässä oli pyörivä osa. Oral-B iO 9s:ssa on pienempi ympyrän muotoinen harja mikä on mielestäni sopivampi harjaukseen sillä sillä pääsee paremmin takimmaisiin hampaisiin.

Oral-B iO 9s:ssa on 7 erilaista tilaa kun vanhassa harjassa oli vain yksi. Olen pääsääntöisesti käyttänyt yhtä tilaa mutta kokeillut myös tehokkaampaa sekä valkaisevaa tilaa. Yleisesti ottaen en tarvitse noita muita tiloja mutta minun on tarkoitus kokeilla tuota valkaisua useammin että näkisin toimiiko se oikeasti ja onko siitä mitään hyötyä. Kielen puhdistusta en ole vielä kokeillut enkä tiedä kokeilenko. Tuo voimakkaampi tila on oikeasti voimakkaampi sillä kyllä sen eron tuntee mutta tuskin sitä tulen tarvitsemaan.

Sitten mitä tulee bluetoothiin ja Oral äppsiin niin yleisesti olen kyllä pettynyt. En tuosta Äppsistä hirveästi mitään tutkinut etukäteen enkä myöskään odottanut liikoja. Äppsistä näkee miten harjaus on mennyt, mitä on harjannut ja onko tullut painettua liian lujaa. Ongelma on mielestäni se että puhelin tai pädi pitää olla mukana missä ikinä harjaatkaan hampaita sekä äppsistä pitää painaa myös aloita harjaus. Minulla oli vain sellainen oletus harjan toimivan hieman niin kuin gps / älykellon että tiedot saisi harjauksen jälkeen ladattua / synkattua äppsiin. Näin ei kuitenkaan ole vaan tosiaan äppsi pitää olla päällä samaan aikaan kun harjaa hampaita. Kyllä tuo toimii ja siinä näkee harjauksen yhteydessä mistä on harjannut ja mistä pitää vielä harjata enemmän mutta en kyllä tuota jaksa tehdä pidempään. Kyllä se nyt kerran pari meni uutuuden viehätyksestä mutta en jaksa tuota tehdä useasti.

Oral-B iO 9s yllätti minut positiivisesti harjauksessa verrattuna vanhaan kymmenen vuotta vanhaan harjaani. Äppsi on mukava plussa mutta ei oikeastaan minulle juurikin sen takia että harjauksien tietoja ei saa synkattua jälkikäteen. Harjana Oral-B iO 9s on 5 / 5 tuote harjaukseltaan ja eri harjaustiloilla mutta kokonaisuutena olisi mukana saada harjauksesta tietoja jälkikäteen äppsiin. Yleisellä tasolla arvosana 4,5 / 5. 

 

https://www.oralb.fi/fi-fi/tuotteet/sahkohammasharjat/io-sarja-9#color=musta

https://www.gigantti.fi/product/terveys-ja-hyvinvointi/hampaiden-ja-suun-hoito/sahkohammasharjat/oral-b-io-9s-sahkohammasharja-408864-musta/492901