Monet uuden vuoden lupaajat ovat jo luovuttaneet

24.01.2024 - 12:20

Viime viikon lauantaina tuli käytyä ensimmäistä kertaa ikinä Helsingin Mayors Gym:llä mistä tuli kirjoitettua Mayors Gym kokemuksia. Se että mainitsin että en ole varma tulenko Mayorssilla enään käymään niin ei johdu itse salista vaan enemminkin siitä miten sinne pääsen. Lauantaina menin metrolla kun tulin siihen tulokseen että en nyt ala tutkimaan mihin sitä autoa saisi. Siellä lähellä on parkkihalli mutta en kyllä ala maksamaan parkista kun menen kuntosalille. Sitten siellä on ilmeisesti jotain parkkipaikkoja jossain mutta alue on niin outoa minulle että siihen oikeasti pitäisi käyttää aikaa ja tutkia asiaa.

Itselleni vain tuo että menin metrolla tuntui helpoimmalle ratkaisulle mutta se vie todella paljon aikaa. Minulle on paljon helpompi mennä autolla esimerkiksi Pitäjänmäen PTVGYM:lle. Lähisaleista nyt puhumattakaan. Varsinkin tälläiselle ihmiselle kuin minulle kuka ei ole oikein tottunut kulkemaan julkisilla ja käyttämään niin paljoa aikaa kuntosalille menemiseen. Olenhan nyt kyllä Vantaan Loaded:lla sekä Roihupellon PTVGYM:llä käynyt mihin menee aikaa mutta nekin reissut on hoitunut autolla. Noissakin reissuissa on mennyt ajallisesti sitten jopa vähemmän aikaa sillä ajan Vantaan Loaded:lle ja Roihupellon PTVGYM:lle autolla nopeammin kuin menen julkisilla Mayors Gym:lle.

Niin paljon aikaa menee nykyään vain enemmän kun metro tuli. Ennen pääsin tuosta bussipysäkiltä 22 minuutissa Kamppiin kun nykyään kyseiseltä bussipysäkiltä pitää mennä aluksi Isoon Omenalle, siitä ne pitkät rullaportaat alas, sitten metrolla minne nyt menenkin ja lopuksi vielä ne liukuportaat ylös. Se missä esimerkiksi Ruoholahteen olisi päässyt alle 20 minuutissa niin nyt tuohon reissuun menee yli puolituntia.

Aloin huomaamaan sitä jo viime viikolla niin lähiketjusalilla kuin loppuviikosta PTVGYM:llä. Kuntosalit alkoivat olemaan hiljaisempi kuin edellisellä viikolla. Se ei kuitenkaan yllätä sillä viime viikolla oli jo kolmas viikko tämän vuoden alusta ja tämä viikko on neljäs. Tämä on ihan normaalia eikä vuosien ja vuosien kokemukset osoita edelleenkään olevan väärässä. Mitä lähemmäksi helmikuu tulee niin sitä vähemmän treenajia on kuntosaleilla. Olen kuitenkin tässä nyt käynyt useammalla kuntosalilla ja huomannut saman asian niin se ei ole edes kuntosali kohtainen vaan yleinen asia.

Se oli hyvä huomata viime viikon loppupuolella että PTVGYM:llä teinien määrä oli radikaalisti laskenut. Siis oikeasti se määrä mitä siinä parilla ensimmäisellä viikolla joutui sitä vittu sanan määrää kuuntelemaan niin alkoi jo hieman häiritsemään vaikka siihen on tottunut. Senkin olen huomannut että juuri PTVGYM:llä käy ne teinit jotka huutavat vittua joka toisena sanana mutta toisilla kuntosaleilla teinit vain yleisesti huutaa. En tiedä miksi kuntosalilla pitää huutaa että miksi siellä ei voi puhua niin kuin normaalisti? Minua ei kiinnosta kuulla teinien ryyppäämisestä, kuka on valehdellu ja kenelle sekä kuka on nyt pettänyt ketäkin. Ei vain kiinnosta kuulla sitä teinidraamaa.

Eikö tässä vuosien saatossa jo pitäisi tiedostaa se että jos tekee uuden vuoden lupauksen niin ei siellä kuntosalilla nyt ainakaan kannata alkaa käymään? Se nyt on tullut tässä jo kymmenen vuoden kuluessa huomattua mutta ilmeisesti kaikki vaan luulevat olevansa etteivät he ovat niitä luovuttajia? Mitä sitten tekee lupaajasta luovuttajan onkin se kysymys? Eikö vain jaksa treenata? Tulee hiki? Huomaa että tulokset vaativat työtä? Ei tiedä mitä siellä tehdä? Ei ole tavoitetta? Mennään vain kun toinen menee? Se kaveri ei sitten tulekaan? Kerta jää käymättä niin sitten sinne ei mennä enää kun huomataan että löhööminen sohvalla on mukavampaa? On mukavampi olla tekemättä mitään?

Kuntosalille mentäessä on kyllä oltava jokin suunnitelma tai ohjelma. Jos kuntosalille vain menee että nyt haluan kuntoon niin ei se niin vaan kyllä toimi. Ellei itse keksi suunnitelmaa tai tiedä oikein mitä tehdä niin sitten kyllä kannattaa hankkia jokin valmis ohjelma tai palkata pt avuksi. Nykyään internetissä on niin paljon valmentajia ja erilaisia ohjelmia saatavilla että niiden avulla olisi paljon helpompi aloittaa kuntosaliharjoittelu. Ei silloin kun itse aloitin niin ollut mitään tuollaisia tai edes hyvä kun mitään tietoa oli saatavillakaan. Itse aloitin niillä asioilla joita olin tottunut tekemään jääkiekon kautta tai muuten vain satuin tietämään jotain.

Kuntosalin aloittaminen ilman tietoa tai apua on hyvinkin hankalaa sillä kuntosalilla voi tehdä niin paljon erilaisia asioita. Siellä on yleensä vain sormi suussa että mitä sitä tekisi kun nykyään salilla kun salilla on niin paljon erilaisia välineitä ja laitteita joilla voi treenata.

Tämän viikon keskiviikkona onnistuin viimein siinä mitä jouluna parin viikon ajan metsästin. Tälläkin kertaa en oikein siihen uskonut sillä maanantaina oli Super bowl yö ja pääsin viimein illalla vasta nukkumaan. Maanantaina sain kyllä penkissä tehtyä 200kg painoilla mutta muuten en oikein jaksanut tehdä muuta. Tiistaina oli vuorossa sitten laskettelua ja normaaliin tapaan olin todella väsynyt. Näin ollen keskiviikkona ei ollut mikään paras päivä lähteä tekemään kyykky treeniä näin unen ja palautuksen kannalta.

Tällä viikolla tuli taas käytyä pari kertaa laskettelemassa Ellivuoressa. Tämän viikon suunnitelmat muuttuivat moneen kertaan kun en ollut ihan varma minä päivänä tulen ja minä päivänä tulen lähtemään. Alunperin minun oli tarkoitus tulla viime viikon torstaina mutta päädyin lopulta tulemaan sunnuntaina mikä oli yhdessä vaiheessa se suunnitelma. Myöskin jossain vaiheessa mietin lauantaina tulemista mutta siinä vaiheessa kun mietin lauantaita niin sunnuntai kuulosti paljon paremmalle. Minulla oli siis "normaaliin" tapaan hieman erilaisia suunnitelmia milloin tulen ja milloin lähden.

Eilen kun tulin PTVGYM:ltä niin jollain Audilla oli taas kiire mutta eipä se yllätä. Ensiksi hän meni minun ohi työmaa-alueella missä oli 30km/h rajoitus ajamalla 60-70km/h. Eipä mennyt kauaa kun kuitenkin pian ajoin hänen perässään kun hän joutuin ajamaan jonkun perässä hiljaa. Eipä siis auttanut hänen ylinopeutensa yhtään mitään. Lopulta hän sitten kääntyi samasta risteyksestä kun minä ja tuli samaan parkkihalliin.

Kirjoittelin tuossa vähän aika sitten kuinka toiset ihmiset vain haisevat pahalle kuntosalilla ja täytyy kyllä taas hieman kertoa eilisestä. Sama ihminen oli taas kyseessä mistä tuo kyseinen toiset ihmiset vain haisevat pahalle kuntosalille sai alkunsa. Ensinnäkin tällä viikolla maanantaina kuntosalilla niin menin räkkivedon tekemisen jälkeen yläkertaan niin tietenkin tämä kyseinen ihminen tuli jostain pukuhuoneesta / wc:stä juuri siihen minun eteeni portaisiin. Halusin suosiolla jättää hieman eroa häneen etten nyt ihan perässä kävellyt portaita mutta siitäkin huolimatta vaikka kävelin perässä niin haju oli valtaisa. Siis kun ihminen kävelee portaita toiseen kerrokseen ja niihin portaisiin jää hetkeksi sellainen yököttävältä haiseva hajuvana minkä läpi pitää mennä niin ei se mukavaa ole.

Perjantaina kun bussit ei ilmeiseti kulkenut niin PTVGYM:llä ei teinejä illalla näkynyt ja muutenkin perjantai-ilta oli muutenkin rauhallisempi kuin normaalisti. Oli kyllä ihan mukava olla PTVGYM:llä kun sitä huutoa ja varsinkaan vitun huutamista ei kuulunut. Lauantai-iltana huomasi että bussit olivat taas kulkeneet ja teinit olivat palanneet PTVGYM:lle. Tämän huomasi siis siitä että roskikset ja niiden vierustat olivat täynnä tyhjiä energiajuomia sekä laitteet ja painot olivat ihan sekaisin.

Tänään tuli Instagramista jonkun mielenkiintoinen ja oikeaa asiaa sisältävä story minulle vastaan. Tuo kyseinen story kyllä sopii sopivasti siihen mitä taas kuulee kuntosalin pukuhuoneessa kun kuulee ihmisten puhuvan keskenään. Yleisesti varsinkin teinien suusta kuulee sitä että he eivät syö yleisesti ja vanhemmilta ihmisiltä kuulee yleisesti vain sitä että lounasbuffetissa vedetään ruokaa koko rahan edestä liikaa. Mistä siis tuo Instagram story kertoi mihin tässä viittaan?