Loman jälkeen paluu arkeen on sujunut hyvin ottamalla "rutiinit" käyttöön heti ensimmäisestä päivästä lähtien

06.09.2018 - 22:55

Loman jälkeen paluu arkeen on tapahtunut mielestäni paremmin kuin viime vuonna siis yleisellä tasolla kuin treenien osalta. Minulla oli viime vuonna jotain vaikeuksia sopeutua normaaleihin rytmeihin ainakin siis ajallisesti. Kun lomalla oli tottunut treenaamaan aikaisemmin mitä normaalisti niin aluksi tuntui oudolta mennä myöhemmin kuntosalille. Lähinnä varmaan sen takia ettei töiden ja kuntosalille menemisen välissä ollut niinkään ihmeellistä tekemistä. Sitä vain ajatteli miksei mene aikaisemmin salilla? Tämä sitten hieman kostautui siinä mielessä, että treenistä ei tullut oikein mitään. Tämä johtui osittain hieman "oudosta" ajasta sillä menemällä normaalia aikaisemmin niin oli vain jotenkin outo treenata ja muutoinkin oli jotain vaikeuksia taas sopeutua normaaliin.

Viime viikolla hieman mietin että tällä viikolla voi treenit mennä hieman heikommin mitä ne menivät lomalla. Tämä asia alkoi mietityttämään ihan sen takia, että treenit kun menivät todella hyvin loman aikana ja paluu arkeen on aina mitä on. Kuten lomallakin ensimmäinen viikko meni hieman myöhempiä viikkoja heikommin. Itselläni tätä tapahtuu kun treenaa ei normaalissa paikassa. Osittain tämä voi johtua painoista ja siitä millä tavalla teen treenejä mutta on hyvin normaalia totutella uuteen vai harvemmin käymään ympäristöön.

Lomalla treenit menivät aikalailla samalla kaavalla mitä ne olivat ennen lomaa menneet. Tietenkin tein muutoksia ihan sen perusteella mitä pystyin tekemään erilailla kuin normaalisti sillä halusin hyödyntää liikkeitä ja laitteita joita normaalisti ei pääse tekemään. Tälle viikolle en miettinyt mitään etukäteen vaan menin aikalailla sillä normaalilla linjalla millä menin enne lomaa. Kuitenkin olen näyttänyt ottaneen jotain elementtejä loman treenistä ainakin tämän viikon treeneihin. Sitä en sitten tiedä onko tämä hyvä vai huono asia.

Mitä nyt torstaihin asti olen käynyt tekemässä treenejä niin nämä kyseiset treenit aina viime viikon perjantaista asti on mennyt jopa paremmin mitä oletin. Oletin että nämä ensimmäiset treenit tai ensimmäinen viikko menee hieman hakiessa mutta näin ei ole tapahtunut. Oikeastaan tämä viikko on mennyt aikalailla samalla kaavalla kuin lomalla tehdyt treenit. Tämä on vain hyvä asia että olen ihan yleisesti päässyt hyvin normaaliin rytmiin kiinni. Mitä enemmän normaalin rytmin ottaminen kiinni ottaa aikaa niin sitä huonompi asia se on ihan näin yleisellä tasolla saati sitten treenien kannalta.

Oma kokemukseni hyvään paluuseen loman jälkeen

Oma kokemukseni on vain se, että lomalta paluun jälkeen kannattaa ottaa mahdollisimman nopeasti kiinni normaaleista rutiineista jos sellaisia on. Näin tein heti ensimmäisenä päivänä kun palasin "normaaliin". Tulin "loma-asuntooni" perjantaina kun työt jatkuivat maanantaina niin olin jo heti perjantaina normaaliin aikaan treenaamassa ja muutoinkin pyrin tekemään samoja asoita kuten tekisin normaalisti. Tämä sama jatkui viikonloppuna lauantaina jolloin kävin normaaliin tapaan tekemässä jalkatreenin.

Heti maanantaina otinkin sitten "normaalin" rytmin käyttöön ja aloin jopa käymään heti aamulenkillä vaikka se tiesikin aikaisempaa herätystä. Kesälomalla minun oli tarkoitus käydä aamulenkeillä mutta näin ei sitten lopulta käynyt "hyvän" alun jälkeen. Kävin kyllä kävelemässä silloin tällöin päivisin mutta sellainen rutiini puuttui. Maanantaina halusin päästä mahdollisimman hyvin normaaliin rytmiin kiinni niin päätin alkaa käymään ainakin toistaiseksi aamukävelyllä. Toinen syy aamukävelyn aloittamiseen oli se, että saisin painoa kontrolloitua paremmin. Loman aikana kun tulin ottaneeksi muutamia kiloja painoa niin aamuisin käydessäni kävelyllä saan ainakin hieman kulutusta nostettua.

Viikonloppuna tuli vielä jatkettua kesäloman "ruokavaliota" mutta heti maanantaina lähdin normaaliin ruokavalioon missä olen ollut melkein viimeiset neljä - viisi vuotta. Sillä erotuksella, että ateria koot eivät ole nyt pieniä vaan yritän syödä päivän aikana enemmän kuin ennen kesälomaani. Nyt ei ole tarkoitus olla semidieetillä vaan dieetin aika on ensi vuoden puolella tai silloin kun saan nostettua maastavedossa 300kg. Ruokavalio oli vain yksi syy päästä paremmin arkeen kiinni loman jälkeen.

En näköjään sitten ollutkaan kirjoittanut siitä että tein viikko sitten lauantaina PTVGYM:llä uuden pysäytyskyykky ennätyksen 210kg minkä sitten tämän viikon tiistaina laitoin uusiksi saamalla 220kg. Kaikki lähti siitä liikkeelle että viime viikon perjantaina maastaveto treenin jälkeen huomasin lauantai aamuna että pohkeeni on jumalattoman tiukka. Kirjoittelinkin tuosta pohkeen kuntoon saamisesta tuossa viime kirjoituksessa maaginen kakkonen Mayorssilla. Huomasin siis aamupäivällä että oikea pohkeeni oli ihan jumalattoman tiukka joten aloin sitten itse sitä hieromaan ja ampumaan hierontapyssyllä. Tunsin saaneeni sen paljon parempaan kuntoon siinä aamupäivän aikana.

Sain viime viikolla suunnitelman että mitä jos kävisin Mayors Gym:llä penkkaamassa 200kg? Tämä ajatus lähti liikkeelle siitä että olen ollut nyt hyvässä tuloskunnossa penkissä vaikkakin olen nyt penkkaillut lähinnä slingshotilla. Myöskin ensimmäisen Mayors Gym:llä käynnin jälkeen olen hieman ajatellut käyväni siellä toisenkin kerran mutta että saisin penkattua 200kg Mayors Gym:llä. Olenhan nyt vuosien varrella nähnyt niin monia kovia penkki videoita Mayors Gym:ltä niin olisihan se nyt hieno itsekin penkata 200kg Mayorsilla?

Olen nyt viime aikoina taas aktivoitunut tekemään penkki treeneissä "yli pitkiä" sarjoja. Näitä "yli pitkiä" sarjoja olen tehnyt aina silloin tällöin ja yleensä olen yrittänyt tehdä jollain painolla uuden toistomäärä ennätyksen. Kaikki tämä on lähtenyt vuosia sitten liikkeelle siitä että olen yrittänyt saada omalla painolla niin monta toistoa penkissä kuin vain olen saanut. Aikoinaan tuo lähti hieman yli paristakymmenestä toistosta aina tämän hetkiseen 52 toistoon. Tein tuossa kolme - neljä viikkoa sitten omalla painolla 110kg niin 52 toistoa mikä oli ensimmäistä kertaa ikinä yli 50 toistoa.

Eilen kun tulin PTVGYM:ltä ja ajoin Turunväylää niin pääsin ilmeisesti Skoda kuskin päänsisään hyvin paljon. Skoda kuski oli vaihteeksi näitä perus suomalais autoilijoita kenellä meni hermot siihen että hänet ohitettiin. Ajoin pitkään Helsingin päästä yhden Skoda kuskin perässä ja mietin siinä pitkään menenkö ohitse vai en mutta en mennyt. Sitten siinä Leppävaaran kohdalla kun on niitä ylikulkusiltoja niin hän alkoi ajamaan yhtäkkiä hiljempaa. Niimpä sitten lähdin ohi ja kun olin hetken aikaa ajanut niin huomasin peileistä että kyseinen Skoda paahtoi hirveää ylinopeutta vasenta kaistaa ohitse ja jatkoi myös kaikkien muiden ohittamista. Toisilla ihmisillä vain menee siihen hermot ja pää ei kestä että heidän ohitetaan.

Eilen PTVGYM:llä oli pari teiniä ja en tiedä yhtään että saivatko he tehtyä penkissä yhtään toistoa? Huomasin vain että pari teiniä meni yhdelle penkille "tekemään" penkkiä ja sitten yhdessä vaiheessa vain alkoi kuulumaan hirveä kilinä ja kolina mikä sitten loppui vasta kun teinit lähtivät penkistä. Ainoa asia mitä kuulin oli tosiaan hirveä kilinä ja kolina minkä jälkeen VITUN huutamista perä jälkeen. Ensiksi toinen minkä jälkeen vähän painoja viskottiin lattialle ja sen jälkeen toinen toinen.