Kun näkee liikenteessä siniset vilku niin oliko se Audi vai Bemari?

20.04.2024 - 15:11

No niin eilen sitten mukavasti takatalvi yllätti mutta itselleni se ei tullut niin yllätyksenä kun olin sentään säätietoja katsonut. Se minulle tuli yllätyksenä että sitä lunta sitten oikeasti tuli ja niinkin paljon. Olin kuitenkin itse jo vaihtanut kesärenkaat alle parisen viikkoa sitten. Kun perjantaina lähdin PTVGYM:lle niin juuri silloin seitsemän tienoilla lunta alkoi höytyilemään niin kuin säätiedoista näki. Lunta kuitenkin vain höntyili hyvin vähän niin itse ajattelin että ei sitä nyt sinä aikana niin paljoa tulisi mitä sitä lopulta tuli. 

Vielä sinä aikana kun ajoin PTVGYM:lle niin lunta tosiaan ei oikestaan satanut vaan pikemminkin hieman höytyili. Tästä johtuen sitten siinä treenin aikana niin ihan loppua kohden ajattelin että en pitkitä treeniä yhtään sen pidempään vaan teen viimeisen kolmannen liikkeen aika nopeasti että lähtö PTVGYM:ltä ei mene ihan niin myöhäiseksi. En kuitenkaan tiennyt miten sitä lunta oli tullut treenin aikana niin ajattelin kuitenkin siinä sitten että parempi lähteä mahdollisimman nopeasti kuin myöhemmin.

No siinä sitten kun pukuhuoneesta lähdin pihalle niin huomasin että lunta tosiaan oli tullut ja jäänyt ihan maahan saakka. Tiesin heti että nyt ajetaan rauhallisesti vain kotiin kun kerran ei ole mitään kiirettä ja ajokeli oli huono. Kaikki meni ihan normaalisti aina siihen saakka kunnes pääsin Turunväylällä Sellon kohdille. Mitä lähemmäksi tulin Sellon kohdalla olevia ramppeja niin sinisien valojen vilke vain alkoi paistamaan enemmän. Sitä itse keskityin vain pitämään pitkää väliä toiseen ja ajamaan maksimissaan 70km/h. Kuitenkin aloin vain miettimään onko se audi, onko se audi?

Siinä Turunväylän kohdalla tosiaan siniset valot paistoivat kirkkaasti ja paloautohan siinä oli vilkut päällä. Itse vain hoin ajatuksissani onko se audi, onko se audi. Ensiksi näin paloauton takaa nuoren jätkän mikä sekään ei yllättänyt ja toiseksi se oli AUDI. En siis ollut yhtään väärässä kun hoin itsekseni onko se audi, onko se audi. Nuori jätkä oli siinä Audillaan vetänyt jonkun toisen auton perään mikä ei kyllä yllättänyt yhtään. Hyvin pian tuon Audin jälkeen näin vastaantulevien puolella kanssa sinistä valoa ja tällä kertaa poliisiauto siellä vilkutteli valoja kun joku pakettiauto oli ajanut "ojaan" eli suistunut tieltä.

Yleisesti kaikki ajoi Turunväylällä järkevästi paitsi yksi auto mikä lähti jo minun ohitseni hirveää vauhtia Turunväylän alussa. Toinen tapaus oli siinä Turunväylän loppupuolella missä on ramppi mistä käännytään Olariin / Suurpeltoon. Siinä jonku kohelin kuskin piti nyt väkisin ohittaa minut sekä seuraavan ja tupata niin pieneen väliin siihen toisen eteen että huh huh. Jonkun oli siis pakko päästä kahden auton ohi. Ei siis mitään järkeä.

Kehä 2:lla puolestaan meno olikin sitten ihan erilaista kun esimerkiksi kolme maasturia meni minusti ohi hirveää vauhtia. Niistä kolmesta se keskimmäinen meinasi jopa sitten siinä minun edessä ajaa sen edellä olevan perään kun hänellä oli liikaa vauhtia ja edellä oleva painoikin jarrua. Itse vain näin ja kuulin kuinka maasturin renkaat vain luistivat eteenpäin ja perään ajo oli todella todella lähellä. Minunkin piti siinä jo katsoa että pitääkö minunkin alkaa painamaan jarrua. Sitten noiden kolmen maasturin jälkeen samaa yli 100km/h ajamalla tuli joku vanha Volvon farkku. Siis mitä järkeä on oikeasti ajaa yli 100km/h huonolla säällä ja kesärenkailla tiellä missä on 80km/h rajoitus ja kaikki muut ajoivat hyvä kun 70km/h?

Itse ajoin koko matkan maksimissaan 70km/h ja rampit ajoin vieläkin hitaammin kun en ollut yhtään varma kuinka liukkaita rampit ovat ja vielä kun ne kaartavat. Kuitenkin maasturit joilla on eri liikenne säännöt kuin muilla kuskuilla niin ajavat sitä normaalia 100kmh vaikka nopeus rajoitus on 80km/h ja muut kuskit hyvä kun ajavat 70km/h sään ollessa huono. No noilla maasturikuskeilla on kyllä muutenkin omat liikenne säännöt mistä saisi kirjoitettua pitkän blogi kirjoituksen.

Tämän viikon maanantaina tuli käytyä toista kertaa ikinä Tampereen PTVGYM:llä jossa tuli tehtyä ensimmäistä kertaa maastavetoa sekä selkätreeni. Minulla on vielä Tampereen Loaded:lla muutama kerta 10-kerran kortista jäljellä mutta ajattelin poiketa vaihteeksi Tampereen PTVGYM:lle kun en ole siellä kuin kerran aikaisemmin käynyt. Myöskin Tampereen PTVGYM:lle oli Helsingistä tullessa hieman helpompi tulla ja aikaakin säästyi hieman. Myöskin minulla oli tarkoitus tehdä maastavetoa sekä halusin katsoa Tampereen PTVGYM:n selkälaitteet läpi kun en ollut aikaisemmin tehnyt selkätreeniä siellä.

Piti jo kirjoitella viime viikonloppuna mutta en kerinnyt enkä myöskään jaksanut alkaa kirjoittelemaan. Viime viikolla minun oli alunperin tarkoitus käydä Pitäjänmäen PTVGYM:llä neljä kertaa mutta päädyin käymään kolme. Viime viikon keskiviikkona minun oli tarkoitus käydä tekemässä viikon ensimmäinen kyykky- / jalkatreeni PTVGYM:llä mutta päädyin lopulta menemään tekemään sen treenin toiselle lähisalille. Päätin lopulta mennä lähisalille kahdesta eri syystä jotka olivat että halusin hieman löysäillä kun ei tuntunut hyvälle päivälle ja muistaakseni toinen syy taisi olla yleisurheilun EM-kisojen viimeinen kisapäivä?

Kuudes sunnuntaina mutta tällä kertaa en lähtenyt tekemään pidempää kymmenen kilometrin juoksua mitä olen viimeisen viiden viikon sunnuntaisin tehnyt. Tällä kertaa halusin palautua niin treeneistä kuin hieronnasta sekä keskittyä tulevaan hierontaan. Jos palataan ajassa taaksepäin toissa viikolle niin silloin minulla oli hieronta ja tunsin että takareidet sekä pohkeet olisi ollut hyvä hieroa tuolloin. Kuitenkin pidättäydyin suunnitelmissa ottaa tuolloin hieronnassa rinnan sekä kädet. 

Tätä asiaa olen monesti täällä kirjoitellut ja salilla useiden ihmisten kanssa puhunut että kun syön puhtaasti läpi viikon niin jaksan paremmin treenata. Syön käytännössä koko viikon puhtaasti maanantaista sunnuntaihin paitsi sitten perjantaina ja tai lauantai-iltana syön jotain "parempaa" tai muuten ohi. Tietenkin sitten on myöskin päiviä ja ajanjaksoja kun myös muina päivinä tulee syötyä jotain "hyvää" tai ohi ruokavalion mutta sekin tapahtuu vain vasta treenin jälkeen. Kun syön ennen treeniä vain puhdasta ruokaa niin saan pidettyä energia tason ja jaksamisen hyvänä treeniin asti ja sitten treenin jälkeen kun on väsynyt niin silloin voi tarvittaessa herkutella jos haluaa.

Kyykky treenit on nyt kulkenut hyvin viimeisien kuukausien ajan ja jopa myöskin nyt ihan lähiaikoina vaikka varsinkin maastaveto on yskinyt. Tein kyykky treeneihin pari muutosta jotka näyttävät tuottavan hedelmää. Pienten muutoksien ansiosta sainkin tehtyä muutama viikko sitten uuden kyykky ennätyksen sekä myöskin uuden ketju kyykky ennätyksen. Nämä pienet muutokset kyykky treeneissä oli jalka otteen kaventaminen sekä lämmittely painoissa suuremmat hypyt seuraaviin painoihin ja hieman vähemmän toistoja.

Viime viikon lauantaina Tampereen Loaded:lla sain tehtyä uuden normaalin kyykyn uuden ennätyksen 255kg mikä oli 5kg enemmän kuin edellinen ennätykseni. Siihen meni yllättävän kauan aikaa vaikka olen viimeisen parin vuoden aikana ollut lähellä. Tuosta tasan viikko eli eilen lauantaina menin normaaliin tapaan tekemään kyykky treenin Pitäjänmäen PTVGYM:lle. Minulla ei ollut mitään odotuksia treenin suhteen enkä ajatellut yhtään sitä että olin viikko sitten tehnyt uuden kyykky ennätyksen. Ainoa asia mitä halusin toistaa tuosta viikon takaisesta treenistä oli asento ja henkinen kantti lähteä tekemään kyykkyä suuremmillakin painoilla.