Ketjukyykky kymmenen toistoa ensimmäistä kertaa ikinä

27.08.2023 - 10:38

Eilen lauantaina tein kymmenen toistoa ensimmäistä kertaa ikinä kyykssä ketjuja käyttämällä. Tähän en olisi uskonut ennen treeniä sillä perjantain maastaveto treeniä meni heikommin kuin kuvittelin minkä lisäksi tuntui sille että kroppa ei oikein "kestä" eli jaksa. En myöskään oikeasti uskonut saavani kymmentä toistoa kun aloin tekemään sarjaa mutta olin päättänyt tehdä kymmenen toistoa niin sitten päätin yrittää loppuun saakka. Tämä myös oli oikeasti loppuun saakka tehty kymmenen toistoa sillä jo tangon saaminen räkkiin ei ollut ihan niin helppoa ja kun lopulta pääsin tangon alta pois niin minua heikotti.

Näin jälkikäteen on hyvä todeta että onneksi lopulta päädyin käydä tekemässä selkätreenin perjantaina Vantaan Loaded:lla ja lauantain kyykky- & jalkatreenin PTVGYM:llä. Tämä oli kyllä ihan alkuperäinen suunnitelma kun edellisen viikon lauantaina kävin tekemässä kyykky- & jalkatreenin Vantaan Loaded:lla niin suunnittelin sitten seuraavalla viikolla eli tällä viikolla käyväni tekemässä selkätreenin perjantaina.Jossain vaiheessa vaan aloin miettimään että ehkä käynkin tekemässä perjantaina selkätreenin PTVGYM:llä ja lauantaina sitten taas jalkatreenin Vantaan Loaded:lla. Minulla oli se ajatus että olisin tehnyt lohko maastavetoa PTVGYM:llä mitä Vantaan Loaded:lla ei voi tehdä ja sitten vastaavasti olisin päässyt tekemään kyykyn lisäksi parempia jalkalaitteita mitä Pitäjänmäen PTVGYM:llä on ja varsinkin vyökyykkyä Vantaan Loaded:lle

Minulla oli kuitenkin Vantaan Loaded:lla kaksi kertaa enää jäljellä kymmenen kerran kortti joilla halusin kuitenkin käydä vielä tekemässä yhden jalkatreenin ja yhden selkätreenin. Tämän takia sitten vaihdoin tuon suunnitelman että tekisin molemmilla kerroilla jalkatreenit Vantaan Loaded:lla. Tämä suunnitelman pitäminen niin sanostusti alkuperäisessä oli loppujenlopuksi varmaan parempi ratkaisu vaikka toisaalta minua harmitti se että kyllä niitä parempia jalkalaitteita olisi ollut kiva käydä tekemässä.

Perjantaina kävin sitten tekemässä selkätreenin Vantaan Loaded:lla maastavedon kera mutta täytyy kyllä sanoa että maastavedon osalta treeni oli pettymys. Kuitenkin kun pääsin tekemään maastavedon jälkeen Arsenal Strength selkälaitteita niin tuo ei haitannut sillä sain tehtyä lopulta todella hyvän selkätreenin. Minulla myös saattoi olla taas liian kovat odotukset maastavedon osalta vaikka juuri maanantain olin saanut elämäni ensimmäisen kerran 280kg kaksi toistoa. Perjantaina kroppa ei vain oikein toiminut ja kestänyt yli 220kg painoja.

Tämä laittoi minut mietityttämään heti maastavedon jälkeen että mites huominen kyykky? No heti treenin loppuun Vantaan Loaded:lla niin siinä kun tein normaaleita loppu venyttelyitä, liikkuvuusharjoitteita sekä vatsoja niin ihan ensimmäisenä rullasin alaselkää sekä jalkoja. Tämän jälkeen seuraavana aamuna käytin hierontapyssyä millä ammuin samoja kohtia eli alaselkää sekä jalkoja missä tuntui että kroppa ei oikein toiminut maastavetoa tehdessä. Vielä hieman ennen PTVGYM:lle lähtöä niin käytin hierontapyssyä hieman lisää.

Treenin alkuun tein normaalit venyttelyt ja liikkuvuusharjoittelut ennen ensimmäistä kyykky. Kuten aina niin tälläkin kertaa ensimmäisen kerran alasmeno kyykyssä oli se vaikein mutta enemmän yritin keskittyä tuntemaan toimiiko kroppa. Siinä jossain vaiheessa 60kg ja 100kg kyykyn lämmittelyissä tuntui hieman että ehkä kroppa ei toimi kuten se ei toiminut edellisenä päivänä maastavedossa. Kuitenkin kun sain enemmän toistoja alle ja siirryin isompiin painoihin niin 180kg plus ketjut lähtien tuntui tulevan ihan normaalisti.

Olin etukäteen miettinyt tekeväni kyykyssä 160kg plus ketjut kymmenen toistoa. En ole aikoihin edes kyykännyt 160kg plus ketjut painoilla. Silloin kun aloittelin ketjukyykkyä niin 160kg plus painoija tuli käytettyä enemmän tai ne olivat ne viimeiset ja raskaimmat painot minulle. Nykyään 160kg plus ketjut painoja kuten oikeastaan normaalia 160kg painoja tulee käytettyä harvemmin. Normaalisti menen 140kg painoista suoraan 180kg painoihin oli sitten kyseessä normaali kyykky tai ketjukyykky.

Aluksi kuitenkin tein treeniä normaaliin tapaan kahden toiston sarjoilla aina 200kg plus ketjut painoihin saakka. Oikeasti alkuperäinen suunnitelma oli kyllä mennä 180kg plus ketjut jälkeen suoraan 160kg plus ketjut mutta näin en sitten enää missään vaiheessa mennyt ja miettinyt vaan tuo 200kg plus ketjut tuli aikalailla automaattisesti laitettua. Kuitenkin tuo 200kg plus ketjut tuntui tulleen "helposti" niin se laittoi minut miettimään. Mietin siinä erilaisia ratkaisuja hetken aikaa kunnes päätin tehdä 160kg plus ketjut kymmenen toistoa minkä olin etukäteen miettinyt tekeväni.

Vaikka 200kg plus ketjut kaksi toistoa tuli helpon oloisesti niin täytyy kyllä sanoa että en uskonut saavani 160kg plus ketjut painoilla kymmentä toistoa. Myöskin ensimmäisen pari toistoa 160kg plus ketjut tuntui tulleen raskaasti. Se voi myös olla henkistä sillä mielestäni näin on tuntunut aina näissä kesällä tehdyissä pidemmissä sarjoissa että isommilla painoilla tehdyt kakkoset on kevyempiä kuin vähän pienemmillä painoilla tehtyjen pidempien sarjojen ensimmäiset toistot. Kuitenkin lopulta sain vain tehtyä toistoja toistojen perään ja huomasin kymmenen toiston olevan mahdollista.

Lopulta sen kymmenen toistoa taistelin vaikka jokaisen toisen jälkeen alkoi painamaan enemmän ja enemmän. Minun piti loppua kohden alkaa pitämään hieman pidempiä taukoja toistojen välissä mutta samalla tiesin että jos pidän liian pitkiä niin silloin tekeminen tulee raskaammaksi eli minun piti vain väkisin tehdä toistot suhteellisen nopealla temmolla vaikka väkisin. Lopulta kun sain kymmenent toiston tehtyä niin olin todella väsynyt mutta siitä huolimatta minun piti olla tarkka että sain laitettua tangon räkkiin turvallisesti vaikka olin ihan poikki. Kun tunsin että tanko oli räkissä turvallisesti niin tämän jälkeen etsin vain penkkiä takani mihin istua että pääsin lepäämään.

Lopulta kun olin saanut GoPro:n kuvauksen pysäytettyä ja kengät pois jaloista niin suuntasin vapaana olevaa maastavetoalustaa mihin menin makoilemaan minuuteiksi. Tämän jälkeen nousin pystyyn ja menin vielä samalla penkille istumaan missä aloin hengähtämisen. Siinä sitten useampien minuuttien jälkeen aloin pikkuhiljaa ilman mitään kiirettä laittamaan omia tavaroita salikassiin ja siivoamaan painoja tangosta. Päätin lopulta sitten puolentoista tunnin kyykyn riittävän ilman yhtään mitään muuta niimpä lähdin PTVGYM:ltä kotiin sen jälkeen.  Kesän treenit olivat jo sen opettanut että tuollaisen rankan kyykky sarjan jälkeen ei oikein kannata mitään tehdä tai jos tekee niin loput liikkee pitää ottaa todella rauhallisesti. Niimpä päätin että antaa olla että kyllä tuo pelkkä kyykky riittää.

Perjantaina kun menin PTVGYM:lle tekemään maastaveto treeniä niin minulla taisi olla suunnitelma maastaveto treeniä. En kuitenkaan tiennyt päivän kuntoani kuin vasta treenin edetessä joten tuo suunnitelma oli vain tuollainen heitetty suunnitelma päähän. Kuitenkin tuosta alkuperäisestä "suunnitelmasta" väänsin sitten lopulta lopullisen suunnitelman treenin edetessä. Tällä kertaa käytin 25kg painoja alkupään lämmittelyissä kun viime aikoina olen suosinut 20kg kiekkoja. Tämä ihan sen takia että 25kg kiekkoja oli enemmän siinä lähellä saatavilla kun siinä vierressä oli toisia treenaajia.

Maanantaina tuli tosiaan runtattua räkkivedossa 270kg painoilla kymmenen toistoa mikä oli tietenkin sarjaennätys ja suurimmat painot millä olen tuon kymmenen toistoa räkkivedossa saanut. Tiistaina oli sitten penkki treeni mikä oli aikalailla sitä normaalia kun en oikein tiennyt mitä tehdä. Minulla oli ajatuksia jos toisia mutta päädyin aikalailla sitten tekemään perus treenin isoilla painoilla. Tällä kertaa se tuotti 190kg painoilla kaksi kahden toiston sarjaa minkä lisäksi vielä yhden ykkösen. Ei olla siis missään 200kg penkki kunnossa tällä hetkellä mutta se on ollut nyt tiedossa jo tovin.

Viime viikolla lähdin hakemaan maanantaina räkkivedossa 270kg painoilla kymmentä toistoa kun olinhan saanut sitä edellisellä viikolla juuri ja juuri tehtyä kymmenen toistoa 260kg painoilla. Niin miksi en nyt sitten seuraavalla viikolla saisi kymmentä toistoa kymmenen kiloa painavammalla 270kg:lla? Niin kaikki tämä kymmenen toistoa juttu alkoi oikeastaan kesän treeneistä kun sain vedettyä räkkivedossa 300kg painoilla viisi toistoa. Tuon lisäksi kun olin alkanut muutenkin tekemään pidempiä sarjoja esimerkiksi kyykyssä missä sain aluksi 180kg painoilla kymmenen toistoa ja minkä sain nostettua 200kg painoihin.

Olen nyt pikkuhiljaa yrittänyt vaihtaa kahden maastaveto treenin viikot yhteen maastaveto treeniin ja toiseen treeniin missä teen räkkivetoa tai lohko maastavetoa. Ihan vain sen takia että jos vaikka tulokset alkaisivat nousemaan ja erityisesti jos vaikka kroppa pysyisi hieman paremmin kasassa. Täytyy kyllä sanoa että kun teen kaksi maastaveto treeniä viikkoon niin se kyllä tuntuu kropassa tavalla tai toisella. Myöskin se on vaikuttanut eritoten kyykky treeneihin kun alaselän kanssa on ollut palautumisen vaikeuksia. Tämän taas huomasi eilen lauantaina kun menin tekemään kyykky treeniä PTVGYM:lle ketjuilla.

No niin tulihan se sieltä vaikka aluksi sille ei tuntunutkaan. Tämän viikon keskiviikkona sain kyykättyä 200kg painoilla ensimmäistä kertaa ikinä kymmenen toistoa. Tämä on ollut tavoitteeni ainakin tämän vuoden keväästä alkaen ja mahdollisesti jopa vuosi kausia. Olen saattanut joskus aikoinaan vuosia sitten haaveilla kyykkääväni 200kg painoilla kymmenen toistoa mutta tuolloin se oli kaukainen haave. En edes silloin tainnut saada kyykättyä 200kg tai jos sain niin se oli hikisesti se yksi - kolme toistoa. Nyt kun keväällä asettelin muutamia välitavoitteita kyykkyyn niin olin tainnut silloin saada pitkästä aikaa 180kg kahdeksan toistoa?

Tällä viikolla tuli tehtyä viikon molemmissa jalka- & kyykkytreenissä sarjaennätyksiä kun keskiviikkona tein normaalissa kyykyssä ja eilen lauantaina ketjukyykyssä uudet sarjaennätykset. Muutoinkin molemmat jalkatreenit olivat aika identtisiä keskenään sillä keskiviikkona kerkisin tekemään kaksi liikettä ja lauantaina päätin jättää jalkatreenin kyykkyyn. Tällä viikolla tuli tehtyä siis todella suppeat jalkatreenit mutta toisaalta kumassakin jalkatreenissä sarjaennätyksien jälkeen olin todella puhki. Tämän johdosta lauantaina sitten päätin lähteä suoraan kotiin kyykyn jälkeen.