HIFI & HIGH END viikonloppu & jalkatreeni Loaded:lla

09.10.2022 - 10:41

Eilen lauantaina tuli käytyä Hifihuoneen HIFI & HIGH END messuilla sekä tekemässä jalkatreeni Tampreen Loaded:lla. Alunperin minulla oli suunnitelmissa käydä perjantaina tekemässä selkätreeni Loadedilla ja lauantaina jalkatreeni mutta tuo perjantaina treeni jäi tekemättä kun pääsin lähtemään perjantaina töistä myöhemmin kuin ajattelin. Minulla olisi mennyt perjantaina Tampereella todella myöhään niin matkalla ajattelin että nyt on parempi jättää treeni väliin. Minulla oli kuitenkin lauantai tiedossa muutenkin pitkä päivä mikä oikeasti oli pitkä ja tuntui kyllä kropassa. Kun lopulta pääsin lauantaina Loaded:lle niin mietin kyllä että jaksanko edes treenata kunnolla?

Hifihuoneen HIFI & HIGH END

Kesällä kun pääsin treenaamaan Loaded:lla kymmenisen kertaa ja palasin Vammalasta Espooseen niin ajattelin etten treenaisi enää tänä vuonna Loaded:lla mutta toisin kävi. Näin tuossa muutamisen viikkoa sitten että Tampereen Hifihuoneen HIFI & HIGH END messut olivat taas normaaliin tapaan nyt viikonloppuna. Ne ovat olleet näin lokakuun ensimmäisen täyden viikon ensimmäisenä viikonloppuna yleensä samaan aikaan kun Lahden Fitness Expo. Minua hieman kysyttiin mukaan Fitness Expoon mutta hyvin nopeasti päätin etten jaksa sinne lähtemään. Kävin kuitenkin viime vuonna Fitness Expossa pitkästä aikaa mutta eipä siellä itselleni oikein mitään nähtävää enää ole. Muutenkin Fitness Expon lipun hinnat ovat liian kalliit siihen nähden mitä siellä on eli rahalle ei saa vastinetta.

Mitä Hifihuoneen HIFI & HIGH END messuihin tulee niin sanoisin että viime vuonna siellä oli itselleni mielenkiintoisempia asioita. Siitä huolimatta viime vuoden messuilla ei itselleni niinkään ollut mitään ihmeellistä enkä ostanut sieltä mitään niin myöskään tänä vuonna sieltä ei tarttunut itselleni mitään ja oli vähemmän nähtävää. Osittain siksi että Helsingin Hifimessuilla oli vastaavia asioita esillä. Vuosien saatossa nämä messut ovat menettäneet omasta mielestäni sen mielenkiinnon mitä siellä on ollut. Syitä on monia ja yksi asia on myöskin oma välineistöni sekä se, että minulla on käytännössä tiedossa mitä tulen päivittämään sitten kun päivityksen aika on sekä myöskin tuo että samoja asioita on eri messuilla.

Jalkatreeni Loaded:lla

Lauantaina lähdin Vammalasta Tampereelle ja ajoin suoraan Ratinaan parkkiin mutta ajaessani sinne siellä oli jotain tukossa sillä sisään ei meinannut päästä ja jostain ulosmenosta autoja alkoi pakitella poispäin. Itse odottelin paikoillaan siinä rampin mäessä 5 - 10 minuuttia ihan vain liikkumatta. Lopulta kun pääsin parkkipaikan puolelle niin löysin hyvällä tuurilla suht läheltä paikan mihin jätin auton. Ratinasta menin suorana Naughty brgr:iin syömään kun normaaliin tapaan Napolin jono oli pitkälle ulos saakka mihin en jaksanut jäädä jonottamaan. Naughtystä menin sitten tuonne Hifihuoneelle mistä palasin sitten Stockmannin suuntaan kuluttamaan hieman aikaa.

Naughty brgr

Minun oli kuitenkin odotettava vähintään pari tuntia syömisestä että pystyisin menemään treenaamaan. Hifihuoneen messuilla en nyt jaksanut olla paria tuntia kun siellä ei ollut niin paljon nähtävää niin menin sitten käymään muutamissa kaupoissa. Tämän jälkeen kävin Sportheavy:ssä ostamassa uudet Versa Gripssit ja tällä kertaa mukaan tarttui Versa Gripps Xtreme. Katsoin samalla myös uutta vyötä mutta siitä ei ollut liikkeessä sitä koko minkä olisin tarvinnut mutta varastossa sitä on eli netin kautta sen voi tilata. En ole vielä muutenkaan varma minkä vyön tulen hankkimaan niin parempi näin että sitä ei ollut saatavilla.

Sportheavy:stä lähdin sitten Loaded:lle treenaamaan ja kun pääsin perille niin jaloissa ja kropassa tuntui tuo päivän reissaaminen. Tämän johdosta istuin hetken aikaa respan sohvalla ennen kuin siirryin pukuhuoneen puolelle ja menin treenaamaan. Täytyy kyllä sanoa, että alkuun en kyllä tiennyt mitä odottaa sekä myöskin tuntui hieman "epänormaalilta" mutta jotain tuossa Tampereen Loaded:ssa on kun saan siellä vain itsestäni irti. Näin kävi tälläkin kertaa vaikka olin tuota ennen ajanut Tampereelle sekä kävellyt ja ollut eri paikoissa kolmisen tuntia ennen treeniä.

Jaksoin nyt kuvata jokaisesta tekemästäni liikkeestä vähintään yhden sarjan niin en jaksa treenistä niinkään kirjoittaa. Olin salilla ainakin kolmisen tuntia tekemässä jalkoja mikä ei ole mikään uutinen. Se hieman on että jätin sitten pohkeet tekemättä mitä ajattelin tehdä kun näin että Loaded:lle oli tullut uusi donkey pohjekone. Kuitenkin olin aika puhki tuosta treenistä treenin aikana sekä tiesin että minun pitää vielä ajaa Espooseen. Kello näytti tuolloin jotain kahdeksaa niin ajattelin että olisin kymmenen aikaan kotona. Jos olisin ollut vielä salilla vähintään puolituntia niin silloin kotiin meneminen olisi venynyt vain.

Huomasin ennen salille menoa Loaded:in IG:stä että salille oli tullut uusia Arsenalin laitteita ja niitä tosiaan oli tullut. Nämä laitteet näyttivät olevan pääsääntöisesti rintalaitteita ja muita tuon tyyppisiä sekä ei enää niinkään selkälaitteita ja jalkalaitteita mitä salilla on jo ihan tarpeeksi. Tuo donkey pohjelaite taisi olla ainoa uusi jalkalaite ellei siellä vieressä ollut jotain muuta uutta mitä en sattunut näkemään. Sen kuitenkin huomasin että Vantaan Loaded:lle tullut maaten jalkaprässiä ei ollut vielä tullut Tampereelle mitä hieman ihmettelin mutta mahtuisiko se edes Tampereelle muiden jalkalaitteiden viereen?

Loaded suihkut siivoamatta

Ainoa suurempi miinus Loaded:lle tulee, että suihkut olivat siivoamatta. Suihkujen päällä oli hirveät pölykerrokset mikä kertoo ettei suihkuja ole hirveästi siivottu. Itseäni tuo häiritsee sillä tavalla että kun näen jotain niin sitten sitä asiaa miettii tai katsoo kokoajan. Tämän johdosta katsoinkin puhtaimman suihkun mihin sitten menin.

Loaded suihkut siivoamatta

Perjantaina kun menin PTVGYM:lle tekemään maastaveto treeniä niin minulla taisi olla suunnitelma maastaveto treeniä. En kuitenkaan tiennyt päivän kuntoani kuin vasta treenin edetessä joten tuo suunnitelma oli vain tuollainen heitetty suunnitelma päähän. Kuitenkin tuosta alkuperäisestä "suunnitelmasta" väänsin sitten lopulta lopullisen suunnitelman treenin edetessä. Tällä kertaa käytin 25kg painoja alkupään lämmittelyissä kun viime aikoina olen suosinut 20kg kiekkoja. Tämä ihan sen takia että 25kg kiekkoja oli enemmän siinä lähellä saatavilla kun siinä vierressä oli toisia treenaajia.

Maanantaina tuli tosiaan runtattua räkkivedossa 270kg painoilla kymmenen toistoa mikä oli tietenkin sarjaennätys ja suurimmat painot millä olen tuon kymmenen toistoa räkkivedossa saanut. Tiistaina oli sitten penkki treeni mikä oli aikalailla sitä normaalia kun en oikein tiennyt mitä tehdä. Minulla oli ajatuksia jos toisia mutta päädyin aikalailla sitten tekemään perus treenin isoilla painoilla. Tällä kertaa se tuotti 190kg painoilla kaksi kahden toiston sarjaa minkä lisäksi vielä yhden ykkösen. Ei olla siis missään 200kg penkki kunnossa tällä hetkellä mutta se on ollut nyt tiedossa jo tovin.

Viime viikolla lähdin hakemaan maanantaina räkkivedossa 270kg painoilla kymmentä toistoa kun olinhan saanut sitä edellisellä viikolla juuri ja juuri tehtyä kymmenen toistoa 260kg painoilla. Niin miksi en nyt sitten seuraavalla viikolla saisi kymmentä toistoa kymmenen kiloa painavammalla 270kg:lla? Niin kaikki tämä kymmenen toistoa juttu alkoi oikeastaan kesän treeneistä kun sain vedettyä räkkivedossa 300kg painoilla viisi toistoa. Tuon lisäksi kun olin alkanut muutenkin tekemään pidempiä sarjoja esimerkiksi kyykyssä missä sain aluksi 180kg painoilla kymmenen toistoa ja minkä sain nostettua 200kg painoihin.

Olen nyt pikkuhiljaa yrittänyt vaihtaa kahden maastaveto treenin viikot yhteen maastaveto treeniin ja toiseen treeniin missä teen räkkivetoa tai lohko maastavetoa. Ihan vain sen takia että jos vaikka tulokset alkaisivat nousemaan ja erityisesti jos vaikka kroppa pysyisi hieman paremmin kasassa. Täytyy kyllä sanoa että kun teen kaksi maastaveto treeniä viikkoon niin se kyllä tuntuu kropassa tavalla tai toisella. Myöskin se on vaikuttanut eritoten kyykky treeneihin kun alaselän kanssa on ollut palautumisen vaikeuksia. Tämän taas huomasi eilen lauantaina kun menin tekemään kyykky treeniä PTVGYM:lle ketjuilla.

Eilen lauantaina tuli sitten käytyä jälleen kerran Habitare & Hifimessut 2023 Messukeskuksessa. Odotukset olivat aikalailla sitä samaa mitä tuli todettua viime vuoden Habitare ja Hifimessuista eli sitä samaa mitä tuli todettua edellisiltä kerroilta ja edellisiltä kerroilta. Habitare ja Hifimessut ovat vuodestan toiseen aikalailla samat mutta mielestäni hiipuvalla ja heikentyneellä meiningillä. Varsinkin Hifimessut ovat vuosi toisensa jälkeen vain huonontuneet ja Habitare on aikalailla samankaltainen mutta mielestäni muutamia vuosia sitten siellä oli enemmän. 

No niin tulihan se sieltä vaikka aluksi sille ei tuntunutkaan. Tämän viikon keskiviikkona sain kyykättyä 200kg painoilla ensimmäistä kertaa ikinä kymmenen toistoa. Tämä on ollut tavoitteeni ainakin tämän vuoden keväästä alkaen ja mahdollisesti jopa vuosi kausia. Olen saattanut joskus aikoinaan vuosia sitten haaveilla kyykkääväni 200kg painoilla kymmenen toistoa mutta tuolloin se oli kaukainen haave. En edes silloin tainnut saada kyykättyä 200kg tai jos sain niin se oli hikisesti se yksi - kolme toistoa. Nyt kun keväällä asettelin muutamia välitavoitteita kyykkyyn niin olin tainnut silloin saada pitkästä aikaa 180kg kahdeksan toistoa?