HIFI & HIGH END viikonloppu & jalkatreeni Loaded:lla

09.10.2022 - 10:41

Eilen lauantaina tuli käytyä Hifihuoneen HIFI & HIGH END messuilla sekä tekemässä jalkatreeni Tampreen Loaded:lla. Alunperin minulla oli suunnitelmissa käydä perjantaina tekemässä selkätreeni Loadedilla ja lauantaina jalkatreeni mutta tuo perjantaina treeni jäi tekemättä kun pääsin lähtemään perjantaina töistä myöhemmin kuin ajattelin. Minulla olisi mennyt perjantaina Tampereella todella myöhään niin matkalla ajattelin että nyt on parempi jättää treeni väliin. Minulla oli kuitenkin lauantai tiedossa muutenkin pitkä päivä mikä oikeasti oli pitkä ja tuntui kyllä kropassa. Kun lopulta pääsin lauantaina Loaded:lle niin mietin kyllä että jaksanko edes treenata kunnolla?

Hifihuoneen HIFI & HIGH END

Kesällä kun pääsin treenaamaan Loaded:lla kymmenisen kertaa ja palasin Vammalasta Espooseen niin ajattelin etten treenaisi enää tänä vuonna Loaded:lla mutta toisin kävi. Näin tuossa muutamisen viikkoa sitten että Tampereen Hifihuoneen HIFI & HIGH END messut olivat taas normaaliin tapaan nyt viikonloppuna. Ne ovat olleet näin lokakuun ensimmäisen täyden viikon ensimmäisenä viikonloppuna yleensä samaan aikaan kun Lahden Fitness Expo. Minua hieman kysyttiin mukaan Fitness Expoon mutta hyvin nopeasti päätin etten jaksa sinne lähtemään. Kävin kuitenkin viime vuonna Fitness Expossa pitkästä aikaa mutta eipä siellä itselleni oikein mitään nähtävää enää ole. Muutenkin Fitness Expon lipun hinnat ovat liian kalliit siihen nähden mitä siellä on eli rahalle ei saa vastinetta.

Mitä Hifihuoneen HIFI & HIGH END messuihin tulee niin sanoisin että viime vuonna siellä oli itselleni mielenkiintoisempia asioita. Siitä huolimatta viime vuoden messuilla ei itselleni niinkään ollut mitään ihmeellistä enkä ostanut sieltä mitään niin myöskään tänä vuonna sieltä ei tarttunut itselleni mitään ja oli vähemmän nähtävää. Osittain siksi että Helsingin Hifimessuilla oli vastaavia asioita esillä. Vuosien saatossa nämä messut ovat menettäneet omasta mielestäni sen mielenkiinnon mitä siellä on ollut. Syitä on monia ja yksi asia on myöskin oma välineistöni sekä se, että minulla on käytännössä tiedossa mitä tulen päivittämään sitten kun päivityksen aika on sekä myöskin tuo että samoja asioita on eri messuilla.

Jalkatreeni Loaded:lla

Lauantaina lähdin Vammalasta Tampereelle ja ajoin suoraan Ratinaan parkkiin mutta ajaessani sinne siellä oli jotain tukossa sillä sisään ei meinannut päästä ja jostain ulosmenosta autoja alkoi pakitella poispäin. Itse odottelin paikoillaan siinä rampin mäessä 5 - 10 minuuttia ihan vain liikkumatta. Lopulta kun pääsin parkkipaikan puolelle niin löysin hyvällä tuurilla suht läheltä paikan mihin jätin auton. Ratinasta menin suorana Naughty brgr:iin syömään kun normaaliin tapaan Napolin jono oli pitkälle ulos saakka mihin en jaksanut jäädä jonottamaan. Naughtystä menin sitten tuonne Hifihuoneelle mistä palasin sitten Stockmannin suuntaan kuluttamaan hieman aikaa.

Naughty brgr

Minun oli kuitenkin odotettava vähintään pari tuntia syömisestä että pystyisin menemään treenaamaan. Hifihuoneen messuilla en nyt jaksanut olla paria tuntia kun siellä ei ollut niin paljon nähtävää niin menin sitten käymään muutamissa kaupoissa. Tämän jälkeen kävin Sportheavy:ssä ostamassa uudet Versa Gripssit ja tällä kertaa mukaan tarttui Versa Gripps Xtreme. Katsoin samalla myös uutta vyötä mutta siitä ei ollut liikkeessä sitä koko minkä olisin tarvinnut mutta varastossa sitä on eli netin kautta sen voi tilata. En ole vielä muutenkaan varma minkä vyön tulen hankkimaan niin parempi näin että sitä ei ollut saatavilla.

Sportheavy:stä lähdin sitten Loaded:lle treenaamaan ja kun pääsin perille niin jaloissa ja kropassa tuntui tuo päivän reissaaminen. Tämän johdosta istuin hetken aikaa respan sohvalla ennen kuin siirryin pukuhuoneen puolelle ja menin treenaamaan. Täytyy kyllä sanoa, että alkuun en kyllä tiennyt mitä odottaa sekä myöskin tuntui hieman "epänormaalilta" mutta jotain tuossa Tampereen Loaded:ssa on kun saan siellä vain itsestäni irti. Näin kävi tälläkin kertaa vaikka olin tuota ennen ajanut Tampereelle sekä kävellyt ja ollut eri paikoissa kolmisen tuntia ennen treeniä.

Jaksoin nyt kuvata jokaisesta tekemästäni liikkeestä vähintään yhden sarjan niin en jaksa treenistä niinkään kirjoittaa. Olin salilla ainakin kolmisen tuntia tekemässä jalkoja mikä ei ole mikään uutinen. Se hieman on että jätin sitten pohkeet tekemättä mitä ajattelin tehdä kun näin että Loaded:lle oli tullut uusi donkey pohjekone. Kuitenkin olin aika puhki tuosta treenistä treenin aikana sekä tiesin että minun pitää vielä ajaa Espooseen. Kello näytti tuolloin jotain kahdeksaa niin ajattelin että olisin kymmenen aikaan kotona. Jos olisin ollut vielä salilla vähintään puolituntia niin silloin kotiin meneminen olisi venynyt vain.

Huomasin ennen salille menoa Loaded:in IG:stä että salille oli tullut uusia Arsenalin laitteita ja niitä tosiaan oli tullut. Nämä laitteet näyttivät olevan pääsääntöisesti rintalaitteita ja muita tuon tyyppisiä sekä ei enää niinkään selkälaitteita ja jalkalaitteita mitä salilla on jo ihan tarpeeksi. Tuo donkey pohjelaite taisi olla ainoa uusi jalkalaite ellei siellä vieressä ollut jotain muuta uutta mitä en sattunut näkemään. Sen kuitenkin huomasin että Vantaan Loaded:lle tullut maaten jalkaprässiä ei ollut vielä tullut Tampereelle mitä hieman ihmettelin mutta mahtuisiko se edes Tampereelle muiden jalkalaitteiden viereen?

Loaded suihkut siivoamatta

Ainoa suurempi miinus Loaded:lle tulee, että suihkut olivat siivoamatta. Suihkujen päällä oli hirveät pölykerrokset mikä kertoo ettei suihkuja ole hirveästi siivottu. Itseäni tuo häiritsee sillä tavalla että kun näen jotain niin sitten sitä asiaa miettii tai katsoo kokoajan. Tämän johdosta katsoinkin puhtaimman suihkun mihin sitten menin.

Loaded suihkut siivoamatta

Tänään minulle tuli ihan yhtäkkiä mieleeni että vaikka olen hirveästi kirjoitellut hifistä ja kotiteatteri asioista niin en ole tainnut edes mainita johtolistaa / kaapelikourua. Olen käyttänyt johtolistaa / kaapelikouruja heti ensimmäisestä kotiteatteri asennuksesta saakka tavalla tai toisella. Aikoinaan ensimmäisessä 7.1 kotiteatteri asennuksessa kuljetin johdot johtolistassa neljälle takakaiuttimille sekä videotykille. Tein tämän vielä katon kautta sillä tuolloin se oli käytännössä ainoa järkevä tapa viedä kaikki johdot siististi ja symmetrisesti. Ongelma tuossa huoneessa oli se että huoneen oikeassa nurkassa oli ovi ja suorin tapa viedä johdot oli katon kautta. Niimpä kuljetin kaikkien neljän kaiuttimen ja videotykille menevien johdot johtolistaa pitkin katossa.

Kirjoittelin tuossa viimeksi PTVGYM Pitäjänmäki kokemuksia kun treenaa päivittäin niin siinä jätin yhden asian mainitsematta. Pitäjänmäen PTVGYM:llä tuntuu käyvän vain voimakkaita treenaajia mikä on toisaalta pienoinen ihme sillä nykyään näen harvemmin kovia penkkaajia, mavettajia tai kyykkääjiä. Kyllähän kovia penkkaajia, mavettajia sekä kyykkääjiä PTVGYM:llä näen mutta en enää läheskään niin usein kuin aikoinaan. Nimittäin kun menen tekemään ihan mitä tahansa laitetta niin joudun aina ottamaan puolet painoista pois mitä siinä on käytetty. Tämä vain sinällään ihmetyttää kun en tosiaan näe enään PTVGYM:llä kovempia penkkaajia, mavettajia tai kyykkääjiä.

Normaaliin tapaan minulla on nyt kesäloma taas heinäkuun puolesta välistä elokuun puoleen väliin niin laitoin lähisalin jäsenyyden jäädytykseen osan ajasta. Tällä kertaa valinta osui kesäloman alkupuoliskolle kun viime vuonna laitoin jäädytyksen jälkimmäiselle puoliskolle. Näin ollen jäädytys on nyt päällä kun loma on alkamassa kun taas viime vuonna jäädytys oli päällä kun palasin lomilta. Viime vuonna kävin lähisalilla aina siihen saakka kunnes lähdin lomille minkä jälkeen lomilta palattua kävin treenaamassa PTVGYM:llä. Nyt tein vaihtelun vuoksi päin vastoin ja olen nyt käynyt ennen lomaani treenaamassa PTVGYM:llä ja loman jälkeen pääsen sitten suoraan "arkeen".

Eilen minulle tuli vastaan Instagramissa jonkun suomalaisen pt:n Akin video koskien onko penkkipunnerrus hyvä liike rintalihasten kasvuun? Siinä käytiin läpi asioita penkkipunnerruksesta negatiivisessa muodossa niin hän ei tykkää penkkipunnerruksesta. Kutsutaan Akia nyt "Aki the PT" kun en sukunimeä muista niin hän kertoi alkuun rintalihasten säikeistä ja kuinka ne menevät ylhäältä alas, alhaalta ylös ja vielä poikittain ja penkkipunnerrus ei osu näihin kaikkiin säikeisiin. Tämän jälkeen hän keskittyi siihen kuinka olkapäät menevät rikki penkkipunnerruksessa ja kuinka käsipainopenkki tai peck-deck olisivat parempia liikkeitä.

Yllätin itseni tämän viikon keskiviikkona sekä torstaina siinä mielessä että tein viikon ensimmäisessä kyykky treenissä kyykkyä ilman vyötä ja tämän jälkeen torstaina viikon toisessa maastaveto treenissä maastavedon ilman vyötä. En edes muista koska viimeksi olen tehnyt kyykkyä ilman vyötä? Yhdessä vaiheessa aloitin aina kyykky treenin ilman vyötä ja kun pääsin yli 100kg painoihin niin otin vyön käyttöön. Näistä ajoista on todella kauan ja tuolloin kyykkyni ei ollut teknisesti ja painollisesti sitä tasoa mitä se on tällä hetkellä. Muistan että tein tuossa lähisalilla joskus mutta siitäkin on jo aikaa niin kyykkyä sukkasilleen ilman vyötä jostain kumman syystä. Muutoin en ole pahemmin kyykkyä tehnyt ilman vyötä.

Eilen lauantaina poikkesin Turun PTVGYM:in kautta kun palasin kotiin. Tämä oli nyt toinen kerta ikinä ja ensimmäinen jalkatreeni Turun PTVGYM:llä. Ensimmäisen kerran kävin Turun PTVGYM:llä pari vuotta sitten jolloin tein maastaveto & selkätreenin. Tuolloin minulle jäi hyvä muistikuva Turun PTGYM:stä mutta miten asian laita oli nyt toisella kerralla? Kuitenkin viime kerrasta oli pari vuotta aikaa niin mielipiteet ja kokemukset ovat muuttuneet kun olen käynyt tällä välin Tampereen PTVGYM:llä, Roihupellon PTVGYM:llä sekä Vantaan Loaded:lla tällä välin.