Energia juomaa, huudetaan vittua ja hirveää selittelyä kun on pakko näyttää toisille

21.10.2023 - 13:51

Tällä viikolla varsinkin PTVGYM:llä on huomannut että nyt on menossa joku lomaviikko. Muutenkin PTVGYM:llä huomaa helposti kun on menossa loma-aika tai näin niin kuin nyt niin lomaviikko. Huomasin tämän jo viime viikon lauantaina ja nyt niinä muutamina päivinä kun PTVGYM:llä kävin treenaamassa. Se asia minkä siis huomaa ovat nuoret salilla siinä noin jotain varmaa 15 - 18 vuoden ikäisiä joita nyt tällä viikolla on oikein vilissyt PTVGYM:llä.

Välillä vaan huomaa kun on kun salille niin sinne salille tulee sellainen 3 - 5 nuoren lauman. Se on vain vähän huvittavan näköistä kun osa näyttää sille että ei olisi edes kunnon treenivaatteissa ja yksi on sellainen suurempi wanabee bodari. Mikä sitten lähes kaikkia yhdistää? Lähes kaikilla on energia juoma kädessä ja näyttää niin että omistaisi paikan. Sitten siinä huutavat vittua kokoajan ja niin kuin esimerkiksi eilen kun ilmeisesti haki viittä toistoa ja saikin vain neljä niin hirveä selitys ja jossittelu. Olisin niin halunnut sen viisi toistoa vittu mutta tulikin se vitun neljä toistoa. Vittu, vittu ja vittu vaan kuuluu.

Eipä se itseäni nyt yhtään häiritse mutta ihmeellistä vain kuulla kun joka toinen sana on vittu ja muutenkin niin hirveää selittelyä. Seli sitä ja seli tätä. No kai siinä sitten siinä niille parille kolmelle muulle kaverille pitää sitten alkaa selittämään kun ei saa joko tarpeeksi toistoja tai rauta ei nouse. Muutenkin huomaa että tekeminen on hirveää kiirehtimistä & näyttämistä ja ihme ettei siinä käy mitään pahempaa. On meinaan välillä niin hirveän näköistä spottaamistakin penkissä että en kyllä itse edes uskaltaisi enää sellaista kysyä spottiin.

No ehkä se treenaaminen nykynuorilla on sitä että vedetään energia juomaa, huudetaan vittua, selitellään sekä kaikki tehdään hirveällä kiireellä. Täytyy kyllä sanoa että ihme ettei siinä mitään käy kun siinä sitten vielä yritetään egoilla toisille. Ei se kyllä minun nuoruus aikoina tuollaista ollut mutta ajat muuttuvat ja ehkä PTVGYM status kannustaa nuoria tuohon suuntaan? Tulevaisuuden wanabee Vataset siellä vauhdissa...

Pidättäytydään vielä kolmannen kerran putkeen kyykyn parissa kun pari viimeistä kirjoitusta on liittynyt kyykkyyn Tampereen PTVGYM:in vierailun johdosta. Ensiksi kirjoitin PTVGYM Tampere kokemuksia ja sitten sen jälkeen itse jalkatreenistä Tampereen PTVGYM:llä. Tällä kertaa ajattelin kirjoittaa hieman tekniikasta ja nimen omaan jalkojen leveydestä. Kyykkyyn liittyy niin monta muutakin isompaa ja pienempää asiaa mitkä vaikuttavat millaisilla painoilla voi treenata ja miten koko kyykky asentoon edes pääsee.

Eilen lauantaina tuli käytyä testaamassa ja treenaamassa Tampereen PTVGYM:llä. Kirjoittelin jo hieman PTVGYM Tampere kokemuksia ja nyt ajattelin kirjoittaa itse treenistä mikä normaaliin tapaan oli jalkatreeni. Normaaliin tapaan siksi että yleensä lauantaisin olen nyt tehnyt viikon toisen kyykky- / jalkatreenin ja muutenkin kun nyt olen käynyt varsinkin Tampereella treenaamassa niin treenit ovat olleet joko selkätreeni tai jalkatreeni.

Löysin itseni lauantai-iltana "viimein" Tampereen PTVGYM:ltä. Viimein siksi että minun oli tarkoitus mennä alunperin PTVGYM Tampereen avaisiin mihin en lopulta mennyt. Myöskin syys - lokakuussa minun oli tarkoitus tehdä Tampereen keikka testaamaan PTVGYM Tampere mutta tätäkään reissua ei tullut myöskään tehtyä. Lopulta päätin että kun tulen jouluksi Vammalaan niin silloin viimeistään käyn PTVGYM mutta nyt tuli jo tälläinen extempore käynti Vammalaan jo ennen joulua niin nyt oli hyvä hetki käydä testaamassa PTVGYM Tampere.

Eilen perjantaina tuli käytyä tekemässä maastaveto & selkätreeni Pitäjänmäen PTVGYM:llä. Tämä oli nyt poikkeuksellisesti tämän viikon ensimmäinen ja viimeinen treeni Pitäjänmäen PTVGYM:llä. Laitoin lähi ketjusalin jäädytykseen nyt joulukuuksi niin kävin siellä sitten treenaamassa torstaihin saakka ja nyt tänään lauantaina no se jää nyt yllätykseksi. Tämän kuun aikana olen kuitenkin niin paljon pois kotoa että katsoin että minun ei ole järkevä maksaa lähiketjusalin jäsenyyttä ja voin yhtä hyvin käydä tekemässä kaikki treenit sitten PTVGYM:llä.

Tässä on nyt noin puolitoista viikkoa tullut treenattua sen jälkeen kun minulla oli puolen toista viikon tauko treeneistä. Olimme töistä yhden viikon Pyhtäällä mökillä minkä jälkeen minulla oli pientä kröhää ja päätin olla menemättä pariin päivään treenaamaan. Tuon paluu viikon puolikkaan päätin ottaa kevyemmin kun ajattelin että en ehkä ole ihan vielä 100% kunnossa eikä nyt muutenkaan ole hyvä vetää itseänsä ihan piippuun ekoissa treeneissä. 

En tiedä kuinka paljon se vaikutti tällä viikolla asiaan että en ottanut ihan täysillä treenejä tällä viikolla jolloin en ajatellut treenejä tuloksellisesti. Tällä viikolla keskityin enemmänkin palaamaan treenien pariin puolen toista viikon tauon jälkeen ja päätarkoitus oli päästä enemmänkin kiinni treenaamiseen kuin miettiä mitä tuloksia sitä haetaan. Vaikka yritänkin olla keskittymättä treeneissä käytettäviin painoihin niin paljoa niin kyllä niitä tulee aina kuitenkin tavalla tai toisella mietittyä. Kuitenkin jokaisessa treenissä katson ja tunnustelen päivän kunnon minkä pohjalta rakentelen treeniä mutta tällä viikolla huomasin tietyllä tapaa rentouden. Rentouden siihen että en edes yrittänyt koviin tuloksiin.